上海商業銀行 仆街死啦

1010 回覆
811 Like 22 Dislike
屌拿星 依間銀行真係極品, 肺炎而家咁撚嚴重,

可以得一日有所謂嘅臭閪措施,得初五個日 員工可以彈性上班,之後初六打後就全撚部正常時間返工放工。

我屌你老母 平時過時過節 硬食無得早走 無開工利是都算 而家繁忙時間咁多人咁危險 完全無諗過早close分行/遲開。

仲要我聽到有分行有幾個同事病左成個星期 狂咳,都無任何表示,。根本係無良心銀行,唔撚會保障員工。
我廿幾年前做個時,一年有成16.5月人工,個時覺得唔錯。
屌 終於有人開post講
講真其他行起碼有做下嘢close下分行
上商係無 一啲措施都無
連彈性上班呢樣都要有合理理由先可同HR申請
好多Department根本無需要所有人返到
逼人由8:45坐到6:00有意思咩
淨係初五彈性上班 而家肺炎越来越嚴重呀
你無加多啲措施 反而cut埋 真係無撚嘢講
聽D年資耐嘅同事講 ,以前因為人工同福利比其他銀行差好多 ,所以先有咁多bonus
屌你老母,垃圾銀行,有同事新年返完大陸都唔洗佢隔離,又派埋個隻不織布mask,到比人屌先派返一盒正常口罩,每間分行一盒口罩點夠用。
阿婆阿爸新移民藍絲銀行,保重
屌佢老母啦垃圾銀行,根本就無良心 仲衰過中資行
聽啲分行同事講,反而啲客知佢哋唔夠口罩送咗盒比佢哋,靠上面補給,都死撚咗啦
用過佢銀行表示
如果佢連銀行都冇開 冇申請到年費20蚊ATM卡
表示你連拎錢存錢機會都冇埋
訂幾盒先比得一盒,分佢老母咩。根本就問人有無返過大陸晒鳩氣,上面乜都唔撚做,有間分行有幾個同事病到仆街 係到狂咳 都當無事發生啊
旺角分行好撚高危,好似仲未搵人消毒
依家啲bonus 小到呢
上年放tg 封晒交通都無BCP
南洋
大眾
上商
其實好多銀行分行話早收,都係要坐到6點先準走。

中資行仲西,back office全部要on duty,去到星期四比MA問,你係咁依玩on shift,然後支那同事周圍行來行去播毒。

有間中資行早排仲有一大班武漢人去總行office開戶口
屌中環總行都無得走 就算比你走 都5點打後唔該
華南商業一日都無啊
唔需要妄想有咩措施
因為上海商業銀行 處處為你著想
唔係要求佢唔開 ,而家係希望員工避過繁忙時間返工放工。
屌視員工連condom 都不如
上x舊制個批好和味,新制(九尾定零幾年) 打後好慘
好似出撚咗糧比你 你就賣撚咗身比佢咁
根本完全唔為員工著想
終於繼南洋個po後有人講
屌你老母,分行都冇乜客咁滯早少少收洗死咩???
口罩又唔撚夠,back office輪住番好難咩???
反正都冇野做架啦
成班廢老日日扮工扮忙 大部分6點幾準時拍屎忽走人
難為班後生
班廢老日撚日吹水不在話下啦。
間野bonus福利已經少過差過其他行好多,咁既嘅時勢連人道D既措施都冇。

衰D講句,日日出出入入返工,同事有咩事中咗,都想第一個搵老細攬炒一下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞