上海商業銀行 仆街死啦

1010 回覆
811 Like 22 Dislike
Pish
屌,我2日休假無左,變左放星期六
人地有假有錢,我地無假放又無錢

Kcc同事繼續努力返工
呢間野先唔講 BCP plan可以慢L過電車都算,武肺都識搭遊輪嚟香港啦,佢地都仲未識唔好比番L左大陸嘅同事留係屋企/睇醫生。一有事就爆架啦Boom💥叫番左大陸同事留意自己體溫改變,你唔好叫佢番工前祈禱自己無事!屌你🖕🏻隱形傳播真係咁L難明咩?

咁撚多日,佢地都係無做嘢,新年番到去仲慢慢傾點L樣做,傾完d plan仲要行情序慢慢遞上去。睇住個同事發燒 告到HR,所以呢?等死囉大家

之前都有人開post講分行同事病到仆街都照番工,又有分行有人嘔咁...班hihi坐係北角嘆冷氣 外面士氣差到仆街,你落分行同我番工呀屌!

通報靠各位巴絲仲快🙏真心!已經有唔少同事打去問HR,淨係識官腔!比番幾盒口罩用住先啦!
成日吹奏自己做野有幾快幾快批到做到,快過啲大行,咁緊急嘅時候就慢撚到仆街,少少野成個幾星期都未com好,日日吱牙膏咁吱D所謂嘅plan 都係果句,劃一收早番晏少少咪好囉,咁先係叫避開D人潮。
呢d一定奴性太重,又驚自己病影響公司
想問邊間銀行有良心

想轉
冇,香港間間公司都咁冇良心
咪係囉
成日都講影響生意生意生意,劃一跟返股市個時間返工放工咪算
因為 Ok先生無話ok
公司少一單生意, 廢老K落黎獅鳥你啦
好驚呀
正式宣布:上海商業銀行 正式成為全港最垃圾銀行 歡迎罷工
https://lih.kg/1863322
命仔緊要定返工緊要自己揀
Hsbc可以home office
都不是好東西 但最少有人秒速清潔全層
辭左職
繼續返工嘅同事加油
恭喜脫離苦海
唔好揀中資啦 識d fd做中銀都係要返工
backoffice定分行
朋友都係轉人 佢都唔知 其實講邊間銀行佢都唔sure🙃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞