上海商業銀行 仆街死啦

1010 回覆
811 Like 22 Dislike
推到上蘋果
如果咁大件事都下放權力,比dept head 去決定,請問最大個位,你既作用係邊?疫情發生咁耐,最大個位都無以佢自己名義出過封email 同大家講下齊心抗疫,究竟佢識唔識management? 大家士氣低落無心情返工,就講到好似我地想呃糧出咁,大佬丫,我地都唔想因爲份糧傳染左比屋企人,高層有車接送當然唔驚,諗下一班同事啦!
我唔撚明點解班老既咁服從
我部門仲係馬照跑舞照跳on99
疫情下 一眾員工上班抗疫
好簡單!「錢」

我覺得大家無論是否現職公司員工、前員工、員工嘅家人,定係只不過係路過!希望大家齊心,幫手推!
人工又唔係高

不過同意你最後果句
呢間野system 又廢,好多同事都冇laptop,根本都冇BCP
係無同事有laptop 小數膠層先有
我心諗膠層先係最唔撚洗需要電腦 佢地都唔洗做既俾晒啲細既做
反而真正要做野果班working level 又無
話說有冇同事會自動申報自己住果棟大廈有確診?
申報左老細都唔撚理
唔係啊果陣好似話要返屋企隔離14日先返工
無啲咁既事 可能係唔同老細唔同處理掛
好似仲要冇人工,可能d人都唔膽自動申報
佢地都on9 員工大廈確診無隔離
touch wood 有咩事真係攬炒 cls
KCC 23樓嘅同事喺21號確診,冇即刻消毒都算,仲要逼絕大部份員工22號繼續返工,HR朝早連一封通知其他同事嘅email 都冇,放工先有人施施然嚟消毒。

知情嘅同事還好,最慘喺啲清潔姐姐唔知頭唔知路繼續如常工作,同一橦大廈上上下下左左右右嘅其他公司都沒人知,大廈又沒出notice, 瞞報會害死人嫁大佬。

HR 啲態度又是世界級,22號晚消毒完先係咁二出番個email話做咗野,多撚謝曬。人地間間公司有人中都係即時封即時消毒上曬電視上曬新聞,點解就係得我地乜撚嘢都冇,比啲透明度好不好?依家番番下工突然啲同事會不見咗幾日,連咩事都唔知。

你地班高層就一個二個WFH, 拿啲同事條命嚟較飛,同事條命唔係命嚟嘅,出咗事又包唔曬醫藥費,公司高層至今都冇對確診同事的不幸表過態 ,DLLM
我聽番黎係話確診果個同事已經無事
唔知堅定流
More
嘩,冇人工咁賤格
明明大部份人有laptop就可以WFH,孤寒公司死都唔肯
好似唔係好多人有laptop
聽講話又驗到係陰性
不要沈底!推!
10號無番啦
你收到email個日已經delay左十幾日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞