F1 2020 季前討論區

1001 回覆
5 Like 65 Dislike
Double deck diffuser 係Brawn同toyota用先
紅牛都係抄
佢哋原創個個係RB7個exhaust blown diffuser
因為太撚強大季中比人ban鳩咗
我覺得分分鐘benz呢舊野係test for 2021
因為ground effect 車對ride height同埋steering angle更加敏感 分分鐘去到澳洲就收返唔用
MIA 唔意外
Ross Brawn 呢鋪真係腦生草
Will, Crofty 都話其實幾明顯
真係包庇
stroll今晚對住阿爸扭計話佢都想要太陽神軚盤dlc
Benz: 好彩我一早派咗Ross Brawn入去
如果咁都過得關就想睇垃利會唔會又口講罷工
叻叻
Experts believe the Mercedes trick prevents the tyres from cooling down on the long straights. So it's more about generating heat than getting an aero/drag benefit.

有分析話主要功用係保持胎溫
所以唔係個個圈都會用 用得多條前胎蝕得仲快
同埋專家話應該起碼半季其他隊先抄到

德文醬汁: https://www.auto-motor-und-sport.de/formel-1/mercedes-lenkrad-trick-onboard/

咁早show出嚟比你地睇,即係仲有d底牌收埋咗,撚沙包撚到出神入化

其實大家咩底?
見討論得好technical
究竟大家都係工程狗定純粹鐘所以深入研究
利伸:工程狗
專精copy n paste
睇網站又話ideal toe in/out 都係0

高智能方程式咩
可變形車身
加埋 升壓渦 噴射器 裝埋個識講野既雷神上去呀笨
如果qualifying不停用就全部包q了
陀螺出場
無錯
twitter見到咩咪拋磚等人講學野
求LINK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞