瑪麗醫院見超過1,100人聯署罷工,開始驚

334 回覆
1624 Like 46 Dislike
強烈要求香港共產黨員產做前線
話時話 有冇香港共產黨員既名單呀?
李國雄 屌你老母
歷史罪人係777為首的高官
有過往醫療經驗及快速應對措施,沒有打不贏的道理。 幫高層保著 官職/red]的,就是明天護士前線成為condom的歷史。過往經驗清楚說明,沒有抗繫不了的疫症。我們將來要為今天負責!
仲情緒勒索
香港人自救!支持醫護罷工保命!
有過往醫療經驗及快速應對措施,沒有打不贏的道理。今天 幫高層保著 官職的,就是明天護士前線成為condom的歷史。過往經驗清楚說明,沒有抗繫不了的疫症。我們將來要為今天負責!
身為醫生,倒果為因
政府擠牙膏式嘅抗疫政策,令到全民人心惶惶
如果政府有有效政策,醫護會提出罷工嗎?
再者,工會有條件,呢位醫生咁講嘅前提係醫管局完全唔接受工會所提出嘅條件同無意與工會達成共識(aka當佢啲員工訴求無到)先會行到罷工呢步。
即係最唔尊重人命,最唔珍惜人命嘅係呢班仆街高層啊仆街
支持醫護罷工同唔醫大陸人,推到佢地睇到
唔好擔心,即管跟自己意願做
利申,身邊全部人都支持
albert lie 原來係藍
笑撚死
推人去死就唔係歷史罪人
封信係咪堅定醫護罷工既決心?
全力支持
1日唔封關 源頭都止唔到
屌你老母封啊
高層唔上裝落場先講其他野啦
03年就全城抗疫
2020年就得醫護同市民抗疫
政府就不斷放啲瘟疫落黎

你唔閂水喉叫我抹乾塊地
冇撚野呀嘛
點解共產黨唔俾封?

定係林鄭奶共奶到入咗魔?

【全城集氣撐醫護】
聽日「醫管局員工陣線」會召開特別會員大會,就醫護罷工作出表決。夜晚7點,全港會有至少28個街站,直播醫護人員表決罷工嘅情況,大家可以戴起白絲帶,齊齊撐醫護!與醫護同行!

#standwithHAEA
https://t.me/c/1352779856/117585
醫護罷工係促請封關,黑警係助紂為虐
push
佢搞清楚邊一邊係錯誤先好衝出黎柒啦 傻鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞