瑪麗醫院見超過1,100人聯署罷工,開始驚

334 回覆
1624 Like 46 Dislike
人總有一死
啲武漢病人死晒就唔再有武漢肺炎
解決問題最快就係解決有問題既人
難得香港冇爆發,阿大醫生知唔知咩叫預防勝於治療?

有人病左醫護不顧一切去救人係英雄,但有人病就唔洗救唔需要英雄!
//不要站在歷史錯誤的一方。//

柒婆收到未
打錯字

冇人病就唔洗救唔需要英雄
歷史就係佢地係英雄
囉唯有罷工救港
揭竿起義
低班到
愛醫護,佢地因愛香港人才罷工
1.醫護界資源比狗隊少
blue object 24,110元 至 38,580元
white object 45,305元 至 84,250元

三B級病人服務助理11,866元至14,064元
一級病人服務助理21,389元至25,199元
現時醫管局約有25,000名病人服務助理、運作助理及行政助理。

EN 20,610 至 43,783
RN 32,675 至 52,578

2.仇恨
大半年打壓知識份子
當中不少醫護人士被打拉射告
而家就有事求人

3.無保障
封關只係其中一樣
大劣病人根本唔守規矩
人地支那都識立法保護醫護人員
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20200130/mobile/bkn-20200130111932894-0130_00952_001.html
而且不幸染病死左只有50萬賠償真係on9

對應解決方法
1.cut 狗隊資源及一半人工
提升醫護界薪金2倍

2.答應五大訴求,追究警暴,放義士,
高官問責,實行雙普選,減仇恨

3.提升醫護個人裝備,立法限制病人行為
立即全面封關,賠償額提升到500萬

根本你做少一樣,醫護都唔會開工
罷佢老母臭閪就岩架啦
成班個腦生係屎忽既膠層咁大愛 自己死落前線囉
啲文筆差撚到
Push
大家幫手宣傳下,ig,fb,tg,Twitter 同你身邊既朋友。

【香港唔好放棄!】白宮聯署:香港真普選計劃,欠33,987,2月1日截止,最後12小時!
https://lih.kg/1855217
721 兩名警員調頭走
為香港人罷工立先例
支封醫護罷工
一齊罷 全港罷
歷史由在生嘅人寫嘅
此時拒絕封關,實乘人所危,置市民大眾生命健康利益於不顧,置同僚生命利益於不顧,置社會整體利益於不顧。更不應因政治原因放棄本有責任。
藍撚到癲啦佢地成個血科
搵咁多大陸同澳門錢
721死黑警有無緊守崗位執行天職?半年黎有無半日有做?
屌你老母放班支那狗落黎醫比你賺錢醫護要攞條命幫你賺?無好嘅保護設施用具無合理薪金依個時候你就話救人係天職過去半年比黑警屈嘅救護醫護醫生你有無講過半句救人係天職乜乜柒柒呀 依家支那領先全球可用中醫醫治呀 封關係為左比支那病人得到最好嘅治理 不封關不上班 手足唔好比佢地道德騎劫
你想0條件要人收成個內地所有病患者 仲要用香港人錢醫
仲要道德綁架 邊個同你做 加5成人工都唔做啦
你咁叻你做哂佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞