瑪麗醫院見超過1,100人聯署罷工,開始驚

334 回覆
1624 Like 46 Dislike
沙士一役香港人完全無辜喎
本身果啲醫護人員唔應該死
罷工都係保護自己生命
點都好過死左成為歷史的人掛

啲高層咁熱血仲嘥時間出咩email
上前線面對武漢人啦
支持醫護人員罷工
Dllmcfh 啦。
仲想道德綁架班醫護?
ok 你高層入去隔離病房做dirty team head先
有同事爆料,佢地想request 某樣PPE架餐,但係WM話佢覺得無用,無需要,最後唔比佢地訂
你班仆街就歷史錯誤的一方
做歷史罪人好過被英雄啦
陳局長咪護士出身既?
護士唔夠人,你係時候出黎救世界啦
好似果啲用自己個仔
要脅自己老婆唔好離婚既人咁
個李國維電郵地址係咩?
一人一信等佢知道咩係正確的一方啦
on9
寫信俾柒婆屌鳩佢好撚過啦
講埋啲廢話
歷史都會記得係咩原因導致大罷工
如果無講因由齋講罷工既歷史書丟撚左佢啦
或者送去支那
又準備道德綁架
成封野直接轉寄去特首辦啦
唔罷就真係變左歷史喇 死撚左啦
問清楚佢地吸收左2003年沙士血的教訓未
就係所謂既天職咪搞到咁多醫護死同病
成班popo 坐係ward 出面就套ppe
入去打仗就乜都無
條數點計

借位
[行動post] 武漢肺炎係上天賜比香港人打爆港共嘅機會,做嘢啦!!!
https://lih.kg/1838198

我要真雙普選
聯署,聯署!
https://petitions.whitehouse.gov/petition/hong-kong-universal-suffrage-plan
致各政府高官及建制派人員:

請緊守崗位,不要站在歷史錯誤的一方。

1997年前,港英政府留下自由民主同福利制度,1997後,港共政府一步一步咁剝奪,沒有原因。繼而2003年23條,全城萬眾一心拒絕立法,最終撒回了,贏得漂亮的一仗。特別是各界人民的努力,更是得到全港,以至全球的認同及讚賞。

反觀今日,林鄭月娥攬炒香港自由制度已確認,且已用盡方法去破壞,亦有黑警附應協助,欠缺良心同良知。驚聞香港人發起抗爭,確覺憂心,更多更多的是有殺不盡的年青人。

政府的天職,維護香港人民安全,不分貧富、階級、種族、宗教、等等。此時不封關口杜絕有武漢肺炎的中国人,實乘人所危,置市民大眾生命健康利益於不顧,置香港人生命利益於不顧,置社會整體利益於不顧。更不應因政治原因放棄本有天職。

有過往抗爭半年經驗及快速應對措施,沒有打不贏的道理。我們今天做的,就是明天的歷史。過往經驗清楚說明,沒有抗繫不了的中共。你們政府港共將來要為今天負責!

請緊守崗位,不要站在歷史錯誤的一方。

謹此,
連登
全香港人上
人終歸一死,由班病撚去死
DR LIE KWOK WAI, ALBERT
HR APP可以搵得到佢內線電話同電郵
支持林鄭將全港醫護人員腰纏鐵鏈,再搵防暴押佢地開工👍🏻邊個唔聽話就打到佢爆頭手,要佢開完工先比醫自己👍🏻

#支持香港政府
#打倒黑醫護
#我是中國人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞