沈陣營第三百零五期 - our Shum is extraordinary

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
口罩比水蒸一蒸又用得啦
派咁多做乜春啫
That is the reason
香港750萬人,當一半人唔出街嘅,一日一個都375萬個,冚家剷香港消耗都咁大,屌佢老母港共將口罩拎去擦鞋,唔屌佢老母都唔得

他日支共冧檔一定清算呢班冚家剷,無論天涯海角
本嚟過年時諗住去坐遊輪,老婆話唔好,又避過一劫,結果泰國冇去、遊輪冇坐喺香港

上船遇著生化支鬼肯定中招
樓王,我睇支共呢鑊唔死一身孱,口罩產能二千萬一日,擔沙塞海。佢如果口罩夠派,就唔駛咁樣全國停擺。起碼佢仲可以有限量咁運返啲人去各地維持最低度既商業運作。

美帝又講到明關稅唔會暫緩,擺明趁佢病攞佢命。二月中前搞唔掂,肯定民變。大陸大把人手停口停。
又唔知幾多個國籍要俾封關撚禁入境了
庚子年 鼠年
同意,仲有堆債務,有內有外,生產可以停,債務唔會停
黑心啲,整多個地震/水災就
啱啱先知,原來N95裡面嘅過濾層物料,支共整唔到,要靠美日韓入口,平時N95銷量一般,冇乜庫存物料,於是而家企咗喺喥,突然需求大增,美日韓一時之間都冇咁多供應
湖北省入面個條
班醫護罷工已經如箭在弦,全港口罩短缺,喺咪應該支援醫護一齊三罷,同埋要即時成立影子政府,但係我睇唔到民主派有接管政府嘅準確
杯水車薪,封關嘅話仲有香港對外窗口,港共唔封關,最後全球避免香港轉口病毒,一齊封哂,就客運都死,大把人做生意要呢喥去嗰喥去,封咗客運出唔到去,不如走去台灣住
我諗唔止物料問題,應該係生產線都冇辦法突然爆多幾十條出黎。即使有都唔會咁做,完左個疫症咁啲product line點算。所以含得撚架啦呢鑊

所以點解口罩呢家野,係要好天收埋落雨柴。
屬於戰略物資
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞