沈陣營第三百零五期 - our Shum is extraordinary

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
支持真封關
封撚埋張圖冇間到嗰個機場
\|/

師傅是弟子心中的紅太陽
嘩屌
係唔係真係要一股不留?
要禁日本人入境了
防暴狗準備定呢幾個關口長駐以防暴徒放火
各國都唔封就準備交叉感染了,支共好野,雜總好野,呢盤棋又贏了
大家都是一家人——-陳健波
2020上海超越香港: 香港人死得多過上海人就贏
中國武漢肺炎持續蔓延,隨著新病例和死亡人數增加,也引起全球憂慮情緒,許多國家紛紛從武漢撤僑。世界衛生組織(WHO)秘書長卻表示「對中國的防疫能力充滿信心」,同時也表態「不建議各國撤僑」,甚至呼籲國際不需過度反應。

根據中國媒體《澎湃新聞》報導,世界衛生組織秘書長譚德塞(Tedros Ghebreyesus)表示,武漢肺炎疫情發生後,中國在創紀錄時間內甄別出病原體,並同世界衛生組織和其他國家分享病毒全基因序列信息,習近平主席和中國政府高度重視疫情防控防治,迅速採取一系列有力措施阻止疫情蔓延,「中國體制之有力和中國舉措之有效世所罕見,令人敬佩」。

對於美國、法國、日本和韓國陸續撤僑,譚德塞表示「並不主張這麼做」,並呼籲國際不需要過度反應,「世衛組織對中國政府防控疫情的能力充滿信心」。中國國務委員兼外交部長王毅表示,世界衛生組織秉持客觀公正立場,積極評價並充分肯定中方為抗擊疫情採取的一系列有力舉措,「我們對此表示讚賞」。
呢個組織已經無人聽佢講野
頭先柒婆話".....唔準中國人......"
跟住即刻改口".....喺我地嘅情況,即係內地人......"
佢自己心入面都覺得香港人唔係中國人
有無人都聽到
呢個組織名符其實 Who?
林鄭月娥:遺憾暉明邨被破壞 搞到政府唔可以用 現時冇計劃用未入伙屋邨做檢役中心
https://lih.kg/1847937
即係唔燒著都會繼續用
淨係計關口唔公道
要計埋自由行旅行團
點計都cut咗一半以上

1. 是否足以源頭堵截病毒?
(a) 關閉西九高鐵站、紅磡站、沙頭角及文錦渡口岸(約佔總入口11%),但入境旅客的主要來源,包括羅湖、落馬洲、皇崗、深圳灣、港珠澳大橋、港澳碼頭、國際機場等(約佔89%),依然開放。
(b) 內地暫停簽發自由行到香港,但商務、探親、其他原因到香港的內地人,可繼續入境,後者約佔37%。由於商務旅遊是國情一部份,邏輯上,消閒入境的必然有部份轉以商務簽證,相信37%會變成約50%。

嗰問題係
十一月支國人入境2百萬人
學佢計cut 7x%都仲有幾十萬人
1%中招都幾千人
醫療系統一樣爆
\|/
\|/
師父
商務簽證本身難攞 唔駛太多呢啲幻想邏輯
而將關口集中就係要騰空番低流量關口嘅人手出嚟

醫療系統就直頭另一回事 根本唔係今日先有嘅問題
當睇笑話一篇,連嬲都費時
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞