IT討論區(74)無啦啦要開POST

1001 回覆
0 Like 9 Dislike
冇錯,冇準備同唔識/聽都冇聽過係兩件事

的確唔使乜都識,每個人正常都會專一個aspect ,其他約略知咩黎就ok

在我而言唔識好少事,最重要係唔好死頂話識

K8S有人覺得一定要識
Jenkins 有人覺得一定要識
Security 又有人覺得一定要識

其實最重要係點position 自己。你係想淨落手dup code嘅又真係唔使識Jenkins /K8S
笑撚咗普通文員價
你指公司pj濕鳩?
我學歷差過你都18k起頭
不過有pj睇同佢問我野我都答到
你點白紙法先,識啲咩?
正常I've fg做web developer 應該識jquery html 少量js css db javabean果啲?
咁撚on9,即係連jira bitbucket 果啲都冇?呢啲公司訓練唔到你點同人做一條team,早走早著
你巴打定絲打,絲打介紹你黎我到做,唔識我教埋你
咁奇怪用bitbucket 但唔用jira,唔係啲branch link住啲requirements 嫁咩?
利申:冇用過wordpress
我果到都細公司但啲人好福利好,長期請人,你一定高人工過我
但我感覺上細公司福利好啲,同如果彈起咗就應該會重用開國功臣(利申:ff)
係請唔到人,始終學上面巴打話,細公司未必個個敢黎,唔知聽日會唔會執,但我見依家我果間都多pj係手,幾值得搏,老細又好人
on9到極點喇,ive啲野根本脫曬節,估唔到連啲阿蛇都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞