IT討論區(74)無啦啦要開POST

1001 回覆
0 Like 9 Dislike
5年60-70k做到retail bank team lead, 你之前5年係做development 定係做management?
應該係半dev半management
我話想做咋
係banking黎講,5年升到inhouse sa 已經好勁。
你係超勁。

巴打做開咩langs, tech stack
大家覺得45 mins 做兩題leetcode easy/medium level whiteboard coding難唔難
(karat technical interview)

等條友講條問題又無兩三分鐘
落手前講自已點solve 又無3-4分鐘

剩返時間都唔多
contract 都有6xk
fullstack developer in data science team at retail bank
唔算難 但好睇題型 好熟嘅話用一半時間 諗、解釋 同Implement埋 都夠
Arm
呢個post神人真係多
唔係咁的
最神嗰個即刻衝出嚟 新世代嘅C4F手哥
剩係識呃飯食
SI有咩撚野學

總之記住 返工為人工
我當你來回巴士廿鈫 來回一個鐘 即係你每日用一個鐘既代價去賺多2000-20*22=1560 即係你個個鐘既時薪係70鈫
咁比起你係office有大約百四鈫時薪 係爭左一大截
但係重點係呢一粒鐘 你有冇better option去運用
或者具體啲黎講 你願唔願意付出七十鈫去打一粒鐘機 或者願唔願意付出七十鈫去陪多屋企人一粒鐘

其實講人工講左咁多個po我真係好燥底
喂大佬呀 自己條命點運用都唔撚識計?
我唔係屌緊啲兩難情況無人識好好處理 亦唔係屌緊啲唔夠資訊上黎交流既
我係屌緊啲 好明顯地只要你break down條數 就可以自己做到判斷既情況
條命點用係你自己既事呀 負責啲自己人生好無
好好price下value下自己啲時間 自己啲option 排清楚自己想要既野既priority呀

Btw唔係針對你 係針對所有搞唔清楚重點既人 不過你唔好彩 撞正呀叔越寫越燥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞