有冇業主已經驚撚到腳都震埋....

451 回覆
1066 Like 30 Dislike
得啦你最醒
快D借盡入市唔阻你
On9仔,2011年買左啦
你咁樣唔代表你講野有point架
唔再回無謂post
即係講嘢無point嗰個呀嘛?
唔夠人講就話人最醒又乜又7,反駁我嘅論點丫嘛!7頭!

明明唔會係又call唔係又call, 你估全世界都會買樓咩!又全世界買樓嘅都俾人炒,你呢啲先係好笑囉!

咁又係呀!你講咁耐都講唔到point,一句好多人失業就會俾人call loan,戇撚柒鳩,個撚個好似你咁借盡先至買到樓咩!你講到個個買樓嘅銀行仙都唔先下,無工返一個月就連樓都供唔撚起
上年10月入左
急住需要住 冇計
計過數儲蓄可供8-10年 應該頂得住掛 除非銀行call loan啦
啱啱維景2房賣左900幾萬

樓主仲有排等
Between
好奇有冇人會以為我咁講就係aa

有既話
又想傾下樓市既話
麻煩上下地產網等新聞

上車盤, 開口還下價已經有10%, 仲駛乜等
新港城2房賣左640幾萬
你可以還到變580萬
支持你入行做aa
一定發大達
370呎 648萬 呀
自己睇啦
而家開始步入"有錢都買唔到口罩""政權on9'既信任危機

加埋半年累積既法律崩潰

很樂觀
負小小係正常,不過自住應該無問題
仲之跌就買,反正點都要買黎住
業主邊有得輸

你執笠離場之前都要準時交足租
住家嘅話除非瞓街如果唔係一樣要繼續交租

就算經濟困難都一樣有拖冇欠
業主邊有得輸
自己用新成交呎價去議價啦, 成碌柒咁喺度尻叫
呢個咪新囉
你嗰個呎數細啲架柒頭
Btw
將軍澳上車盤你鋤到價既話就叻豬
自住驚西咩
call loan都市傳說,唔識野嘅人先會成日掛喺咀邊
成日妄想失業率升,業主就會供唔起樓,樓爆又有機會比你執到平貨
最慘講撚極佢都唔明,仲要話人無謂
十足十青頭仔同你討論點屌女先最爽
人係犯賤架啦
跌10% 又會話 一定再跌10%
講真一層自住一層收租 完全未撚驚過
你跌到沙士價仲好 我再買多兩三層
唔需要講明佢,每年都有戇鳩仔加入廢淡,恥笑佢便夠,市場會懲罰佢

上面條戇鳩佬睇錯市5年,比我撚到依家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞