有冇業主已經驚撚到腳都震埋....

451 回覆
1066 Like 30 Dislike
跌左咪買多幾間溝淡啲貨囉
Bio hazard
積蓄夠生活費加供一年樓 驚嘜撚
你見條街仲咁多人唔戴口罩就知香港人唔撚驚
我怕一陣死人樓價不跌反升
其實都無咩野令到樓價跌宜加已經好多市價,反價成交,急升得好快。
跌咗再買溝濕自住長揸無輸
跌咗再買溝淡自住長揸無輸
自住真係唔洗咁驚
日日都有人講支爆嫁啦
純粹運氣
全球樓股大跌係必然
咁都覺得係運氣應該唔適合投資
咁你咪就係太早睇跌睇錯市囉
根本市場好多人仲係好樂觀
口裏說不
以前之所以會樓價跌都係因為啲人對香港冇信心
但香港依家搞到咁樓價都仲高企你就知道好難攬炒成功
我成日諗大亞灣核電廠爆炸好似切爾諾貝爾咁50年都有副射,呢個方法係唯一可以令香港樓價冧到仆街,因為香港唔再適合比生物居住
輻射又點

末日都要返工

老細: 你唔識著件 hazmat suit 返工咩?

結論:樓市一定升
沙士 > 醫療專業人士需求上升 > 人工升 > 支持樓價
根本個個都咁諗
咁個市點跌
示威持續
你話冇影響一定假既
大公司都裁員啦
少左收入但又要供樓
份身家頂到最多半年到一年
到時破產潮出現大量銀主盤
銀行都驚收唔返d 錢

香港司法制度一被動搖降級
已經步入跌市既階段
香港其中一樣最有價值既地方就係司法
當香港司法冇人相信既時候
咁同大灣區有咩分別?

成班業主以為自己揸住層帳面賺左2倍3倍就大贏家
一日未賣樓 都未知有冇人接火棒
我暫時睇唔到如果呢個垃圾政府繼續持政落去會繼續升既理由
大把人已經揾緊移民既資料既同時
點解仲會有人話唔驚?
身體最誠實
賺撚緊幾倍
起碼死過1萬人啦 唔係嘅話我相信個樓市點都會升大把人幫手接貨
如果有淘大2.0
唔敢再住啦
要有定心理準備3.0 4.0 5.0
到時屋企最危險 全家都唔知去邊好

仲要如果第三第四次爆 價一定仲低
多數係連登話唔撚驚賺幾多嗰班都係fg 50k黎,依兩三年幾多後生因為要上車借到盡按埋兩老原本層樓吹水大會又開始,03年嗰時都大把人話跌得多仲好,入市,可惜80萬唔敢入,50萬唔敢入,30萬唔敢入最後無入,真係沙士嗰時,連工都無啊,按手指啊連登果然多數係小朋友
唔洗沙士,08年已經1萬個銀主盤
同樓價一齊跌啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞