有冇業主已經驚撚到腳都震埋....

451 回覆
1066 Like 30 Dislike
身邊朋友 30左右
個個等呢個機會
跌10%就入市
自住當交租姐,仲要交多28年租
沙士個陣 餐廳人都無個
睇下會唔會出現
當見到自己覺應該跌嘅情況下無跌咗,甚至重要升,我相信會有唔少恐慌性買入。

股票市場就有唔少呢啲散戶諗跌無跌狗衝人市...果啲後果多數係輸錢...
我驚會升到腳震
如果樓市有5萬人入市,短暫係唔跌嘅⋯⋯
但始終睇番供求,土地/樓係有限野,應該話跌極有限

當年SARS, 我朋友25萬買第一城
到2009金融海嘯,我買已經要150萬
兩個單位差一樓(26、27),大小一樣,座向我靚啲
到而家基本500萬
500萬幾多呎。。。 2xx呎?
咁你咁講,人人都call loan啦
咩叫穩定供呢?即係月月有錢俾銀行
你下下假設個個都被炒,咁買閪咩!
午餐肉都買唔撚到啦
係呀⋯⋯即係以前410尺,3窗台
應該問咁肯定仲有命返工/仲返到工
大家唔好恥笑,比啲空間後生幻想下好冇。銀行會冇錢,call有錢佬先,應該03年後出世
變疫埠都未跌
我覺得係啊
唔知叫佢點跌,睇中原都無咩樓
然後連登仔話價跌一半你要負資產。

利申:07年170萬買左沙中,等負資產中。
點解要平放?供樓咁輕鬆
又無人訓身一開三點解會有平貨出現
買樓唔洗all in 嘅,
俾晒雜費都可以仲有筆錢做儲備,
但咁樣同財務自由都仲有段距離。
實會調整,可能一兩成,而家太穩健,大部分人供滿,只會死小部份緊緊上車既人
你咁講係租比人個班
唔係自住友
好彩我是自住一d都唔驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞