簽左臨時買賣合約 買家撻訂 條數點計?

426 回覆
7 Like 59 Dislike
係咪尋日開POST 個巴打
連登教既屎橋
死過人 同層又真係好不安,睇樓冇講?
同層死人 Agent 隱瞞有得拗?
agent 都未必知,長期出租業主分分鐘都唔知。
我地本身都唔知 係agent同我地講先知 我諗住吿埋原先買呢個單位嗰個agent 當初我問佢 佢話無事 我先買呢個單位 佢隱瞞事實

但買我地單位個個買家 就無問agent 係簽左買賣合約之後 個agent主動同佢講翻 跟住就改銀碼 佢都知情 問我地可唔可以減少少 因為我諗佢都唔想撻訂
屌佢老母 如果我一早知呢層有事 我都唔會買啦on9
咁減5萬份合約/協議簽左未?
未的話 未必告得贏
單位死人一定要披露
但同層死人需唔需要披露就唔肯定
佢無問agent 我地本身都唔知 直到個agent同我地講 咁就簽左合約
減5萬份約簽左 係原本買賣合約 改銀碼 加簽名
有錢收,層樓又喺度,嬲乜?
同問
可能係調轉講
樓主係撻定個個?
有無重溫
好彩我琴日無落訂第二到咋..... 我諗住樓換樓 如果我落左就pk
噫樓主愈講愈多back story喎
買家有無簽字證明佢得悉個單位死過人?
點死法先?
急問無入息證明借按揭
https://lih.kg/1828512
我9up 啫
未必關事
咁就千必買必賣啦
買家冇問
agent冇責任講

除非買家問agent有隱瞞
唔係基本上要硬食...
咁又無 但我諗個agent可以 證明 在場有兩個agent 係到傾跟住 大家同意曬 both賣家買家 就係份約都加簽 買賣方名
隔籬屋死人呀,銀行估到價就得啦
我依家嬲係因為 原先個agent 呃9我 話個單位無嘢 可能係我問得唔好 同層有無出過事
到依家有需要賣樓換樓 先知麻煩呀
屌 銀行全層估足價 連出事個單位都估足 我地點會諗到會出事
講到我好似存心騙人咁
你買同賣果間agent有冇張非凶宅證明書你連臨約簽埋?
有d行有張咁既野要你簽埋廢事拗....
冇寫埋落協議到
即係口同鼻拗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞