終於知點解大圍捕咁成功

195 回覆
836 Like 11 Dislike
拉 垃圾po
一月班狗對和理非係認真左唔少
佢話集會中止,唔係再慢慢趕你走
而係半個鐘內就圍捕拉班花生友
一月一拉四百幾人,佢地個個唔識走
上水又係咁,今日都係咁……

圍捕個範圍其實可以做到好大
可以圍到三個地鐵站同你玩困獸鬥
唔好以為跑三條街、三分鐘就安全

最賤其實係班狗
佢企定定,你唔覺得氣氛緊張
以為可以繼續企多陣,或者慢慢走
點知轉個頭街頭街尾就圍實你
其實講左出得黎預左
不過都行快d 不完美 可改善
濫捕就係咁 理得你
所以有大街 人多就去人多地方
小心d
真係
唔好食花生
後面塞到仆街都仲要慢慢睇
[行 動]1.12 1.19 都 活 集 會 同 大 遊 行 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/1814608
[行 動]1.12 1.19 都 活 集 會 同 大 遊 行 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/1814608
其實今日大家都有意識留位比有gear嘅走先
但今日四面都係狗
最後全部人湧曬去中心位 根本無位走
人多就唔好跑啦,分分鐘人踩人
係急行,唔好散步
今日4面8方都圍撚住哂,點走快啲
後面睇唔到既手足就叫人走快啲
前面既手足就比狗圍住再趕返向後
呢個係被刻意造成既混亂黎
Push
應該行嘅話左右兩邊行 開條路俾中間跑
之前發夢 啲人都識咁樣做
sor 覆錯,隔離鼓吹留守果個先係垃圾post
好老實,走便是輸
2020 where is his dead body
人太密行唔快 加上被圍唔知走邊 走去左 之後又話走右 又有狗吠出唔到馬路
好似係夏x道見到類似情況
由六月狗總講到依家都仲要討論,唉
學戴耀廷咁呼籲幾萬人集體被捕囉你估班狗做唔出咩?班gear狗就係睇死你地幾萬人都唔會郁到佢一條毛
最好你地幫佢塞著哂啲留後嘅勇武手足等佢可以逐個搜
pushhhh
要單擋師

半個身位阻一阻差好遠
今日條氣真係好唔順,
明明集會時間未完就格硬迫人完,
大會哩頭話解散,
果頭班狗就殺落黎圍捕(其實我都無見到佢哋咬手足但已經比人流沖走咗)!

屌你你打橫黎腰斬人哋個和平集會,
再唔比時間人群疏散就射 TG,
完全係野蠻不道德行為!

咁我哋呢?
咁我哋又係驚撚得太過份,
理論下先得唔撚得呀?
依家係班狗亂黎咋,洗唔洗個個身有屎咁奪命狂奔呀?
佢哋濫捕我哋就要驚?
驚住咁走晒,佢哋次次都係同一招咁我哋死得啦,
走遲少少又比其他手足屌,
唔好過份製造恐慌得唔得?
和理非做乜都係錯
調轉一樣會有人屌:
「運動已經大半年,一見到狗放TG就雞咁腳跑,學乜人講革命呀」

其實今日皇后像無人踩人係好彩咋
仲叫人跑跑跑
其實真係上面巴打咁講,成本考慮係最好

和理非化身被捕師,佢要拉咪拉,佢拉你一個唔係無成本喎,拉你hold起佢4-5個人

到底化身被捕師到幾時睇環境啦,啲警犬都拉到唔再向前自己人又頭也不回咪走
見過有啲和理非叔叔嬸嬸慢慢行食花生
明白見到「大場面」想停低打下卡呢啲心態
不過咁喎 後面仲有好多寶寶未走到㗎
呢一秒你屌住狗走過
下一秒可能你後面既人就食TG㗎啦
今日大家都好齊心咁嗌
「唔屌狗啦」「向前行啦」
其實又feel到大家進步咗㗎啦
一齊做多少少 跑快兩步
想留低幫手既自己搵位執生
衡量過想翻屋企先既 唔好太在意人地既諗法
都唔好留戀現場啦 保護自己為先

當一百個人有一百種抗爭方法
我地先有可能成功啊
香港人,堅持!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞