終於知點解大圍捕咁成功

195 回覆
836 Like 11 Dislike
係! 香港人幾時先醒覺?
幾時先會學吓人哋,水炮車都拆咗佢?
真係
後面tg, 前面係大馬路仲要一排巴士阻住視線
大家唔識行左定行右,一時話向左,一時話向右
我身處中間眼見好多巴打都勁燥底狂屌,好似屌狗咁屌人唔行
事實你唔知左邊同右邊係咪有狗所以d人唔行囉
仲有d仆街,人群密集又俾狗包住,佢仲屌狗
有咩事真係會人踩人
出得黎仲咁唔冷靜,好易出事嫁嘛
今日派揮春啲檔最令我燥
明明啲人係前線退緊落黎
檔口前面100米都已經係手足防線
啲人仲係到排隊拎揮春
叫個檔睇水收檔
又話啲人排咁耐要派埋先乜乜柒柒
就係咁塞左半條行人路

而家抗爭唔係搞嘉年華
心態上唔全民皆兵
前線真係被累死
成幾萬人係遮打 仲要大包圍 就算全部人跑都根本就無可能散得哂
逼狗入窮巷都會反咬 香港人仲屌緊自己人唔識跑
[行 動]1.12 1.19 都 活 集 會 同 大 遊 行 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/1814608
擺工擺工擺工
其實每次出嚟和理非全身乾淨乜都無既,好簡單,留返中間條通道比勇仔走先,中間通道真係好緊要,和理有一家大細就盡量唔好去咁前,同早去早回,有返咁上下年紀既和理咪唔使走咯,比後生嘅走先,通常黑警捉𡃁仔,都七個月嗱,唔會一兩個post 分化到和勇
好能慢,唔該所有和你非 唔我跑到10KM 先好落場
真心唔明點解抗爭咗半年咁長時間 都仲可以次次有人慢慢行
係咪真係以為次次都咁好彩 唔會捉到你?
下次活動岩岩開始 要屌定班人, 成班好似訓左未醒已為和平集會你未唔會比人打比人捉
見過唔同情況都係有人屌
1.啲人想快啲跑走,就會有條友大嗌「唔好跑,一二一二呀」
2. 啲人好冷靜咁行走,又會有人屌「跑呀屌你」
大部分人好快咁退咗場,又會有人屌漏低咗啲勇武
有啲人唔退場,諗住留喺到幫手擋,又會畀人屌阻住勇武走

今日就畀人包抄,皇后像嗰邊圍城咁,人又散唔到塞死晒,啲人仲喺到屌前面快啲行。根本就係行唔到,一嚟前面已經落晒地,二嚟太多人逼實咗,郁都郁唔到

明白有改善空間,但麻煩唔好出手推同埋語氣友善啲。
好多時啲人唔會知前面咩情況,自然反應會慢啲
讓條路俾便衣狗identify勇武再跟尾?
已經好多呀叔呀嬸有留,又唔見有人讚,淨係一味踩
行得快 係樣衰 好似潰散咁 但留住條命
行得慢 當冇事 啲狗隨時衝出黎咬人 塞住喺後面嘅手足走都走唔切 呢種技倆對家用咗兩三個月 唔好再俾佢地有機可乘
將遊行全部變快步/跑啦
極速完成行過程再分散人去做其他野
推呢個
Btw隔離post仲屌緊和理非走得太快

你跑同時佢哋都跑
唔否認散得快,畀捉到嘅人會少啲
但之前遊行逼人三分鐘內散,你哋都覺得唔合理喇
喺今日嘅情況,被包圍嘅情況下,點解又要對自己人咁苛刻
記住衰嘅係佢哋,濫捕嘅係佢哋,唔好講到自己人好似好想畀人拉咁

唔係個個人都會上連登
整下文宣痴仲易spread
Push
我估因為好多真係和理非仲持住自己真係和理非無諗過黑警真係會鳩拉你。雖然可能最後告唔入。但分分鐘有機會俾人玩48
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞