終於知點解大圍捕咁成功

195 回覆
836 Like 11 Dislike
真 嗌到聲沙

下次在場嘅幫手叫人走啦
今日大會嗌散都無幾多分鐘就開始放tg
中間其實都好逼好亂 如果一齊跑難保人踩人
再加上的確有人仲望望下
但又唔可以賴晒因為咁前線比人拉晒ge..
諗定最適合自己的路線走 其實係每個出得黎的人的責任
講緊有成萬人係條路到..

結論證明其實靠和理讓路比前線走真係唔wk
好撚多籍口架啲人
又石壆又樓梯又驚人踩人
已經唔知第幾次聽到
幾時要跑幾時要定 呢個好睇現場戈狀況
我多數都係頭望前向後彈下彈下咁輕跑
但係落到場睇得出 好多人個心態重係由由閒 呢個真心會累死人
係咁場唔該100%專心
由其事情侶 互相照顧得黎唔好阻q住哂
唔好咩時候都大叫快啲走
如果啲狗突然行動先嗌好啲
同埋聽到快啲走既同時
即刻留意周圍環境
睇啲狗係邊個方向跑過黎都好
重點 唔係係唔係都跑
係,個個係度食花生,你一個塞住條路,後面既手足比狗咬既機會就大左,唔明見到警嫂同green object 有咩好影,係咪想留低你去過現場既證據
佢哋係咪以為冷靜=慢行?
其實冷靜係心態 手腳都係要快㗎
反正拉左無野告到咪慢慢行
同意
真係唔好怪手足
我地成萬人佢要捉點都捉到一兩個
與其手足跑到落單無記者仲要比狗撲低再打頭
不如係眾目睽睽下比佢搜你,合法遊行最多48個鐘
雖然好可惜 但要相信佢平安無事出返黎
[行 動]1.12 1.19 都 活 集 會 同 大 遊 行 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/1814608
[行 動]1.12 1.19 都 活 集 會 同 大 遊 行 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/1814608
可能佢係專登black bloc混淆視線俾勇武走先
出返黎見到D 留言 位手足真係心淡
反共

槍仇必報

612 721 811 831 929 101 112 113 1111 1112 1117 1118 11 新屋嶺 還眼 還命 被自殺 實彈 周同學 雞姦 強姦 輪姦 因姦成孕 圍攻大學 人踩人 濫捕濫殺
重點係四面圍捕,點行都死
就好似麻鷹捉雞仔咁,有手足帶隊想突破防線,黑警就落地block晒成條路
下次叫跑啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞