終於知點解大圍捕咁成功

195 回覆
836 Like 11 Dislike
其實今次係好突然 四周圍都有狗 然後d人見有狗就唔敢行 斑狗又勁撚仆街迫我地走出面 遮打道又大煙 出面大路仲有勁多車 行人路又窄 所以都散得好慢 仲有一家大細 d細路中哂tg係度喊
其實應該點跑又易人踩人
急步?
push
no comment
其實好矛盾
popo強行終止就係想你快啲返歸
我地仲要急急腳咁散水
但係唔急急腳走又會比人拉幾個
同埋部分和理非預咗比勇武走先
結果被圍捕又會怪佢地唔走快啲
結論就係點都popo贏
我就覺得唔應該亂作定論
驚嘅自然會走快啲
唔驚嘅比人拉到就只好認命
最理想緊係勇武做完野行先
和理非留後比勇武走先
功利講咁係損失最少
留名
一時就屌人蟻躝
一時就屌人少少事都驚到跑散曬冇人頂住
點做先啱
[Twitter要人!] Luke de Pulford正跟進英領事件 https://lih.kg/1820092
行快兩步
唔好食花生
急步行
嗌到聲沙都無用。次次都係有班人行得好慢,或者唔肯走
推推推推推
有d人話唔跑就唔會成為target
有d人話趁早跑拉開距離

呢d都講法係可行,但唔會絕對適用所有情況,要自己衡量分析,先至變換行動方針

簡單d就係要經驗
真係人多時,你唔叫1,2,1,2 d和理非唔識行
仲有d人係到自制恐慌,真係有機會人踩人
和理非真係要好多野要改善
危機意識 真心要
其實十一月就已經係打仗mode
今日叫人係遮打走 啲姐姐仲係話唔洗走 留係到安全
大家思想真係要be water 行前少少 諗多少少
主因係佢地以為無辜、路過無事...而且佢地應該有多次做路人經驗,膽大左...
和理非一直有個心態係比勇武走先,覺得自己身上乜都冇比狗拉咗都有問題
但係都一定要睇場合啊,今次個地點唔同平時鬧市可以扮街坊,殺到埋黎都要走,見到議員同守護孩子喺度頂住就醒水啦
問題係而家重有人抱緊之前街坊玩法,以為落左裝除左口罩慢慢行就ok,跑反而話驚引狗捉,呢個講法之前係岩的,但而家大圍捕已經唔會理你係和理非定咩,而且出現得係果度同遊行剛完既時間,無真街坊掩護,呢種玩法已經唔work。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞