[航空]連登飛機膠討論區52

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
入CX Lounge
食牛肉麵飲珍奶是常識吧
接受唔到坐J近窗邊隔離有人
Ching咁講好hurt波音膠
雖然無敵組合真係無得輸
咁呢啲destination出763又合理喎
呢啲先係rich
譚仔:我只是用mile 換CX548
你叫JAL情何以堪
佢擺得就當然係預啲有需要既人用,但你講到要狂搽喎,我搭過3次77W都唔見有人要狂搽,咁唔係建議你睇下醫生好咩
OK 唔係「狂」搽
「搽」

但其他機唔L駛「搽」
唔L駛ANC 先訓到覺
唔L駛睇醫生
唔L駛long haul落機成隻死狗咁人又燥
咁OK架啦

77w坐過7次左右啦
波音我要 787 767
死都要開77w既話 屌我飛第二間Airline
日本啲port開到同因航平手,好癲
日本Ports 應該係泡菜航空公司嘅天下
而家呢個時勢台仔同泡菜嘅差距縮細咗

另外都有個有趣嘅現象
老母係唯一一個飛曬沖繩縣所有國際機場
兼且係單一航空公司入面最多九洲航點
都唔可以睇少佢
佢少CX一個KMQ多一個FUK

不過我覺得最爆係即將開嘅PUS-HEL
同你一樣
搭親 343 abreast 嘅 777,jetlag 會嚴重啲
連 A340 都比 777 好
肥婆表示
咁我唔知喇,呢個係我早幾年搭 AY 去到 HEL 嘅印象,雖然係咁但因為佢時間唔錯(香港仲要一星期十四班 HKG <> HEL),我都係好唔爭氣地續續揀佢

轉機真係寧願坐 Finnair
時間短啲
又避開中東
咁HEL過咗passport check之後嗰個大電視下面有兩個assistant嘅
通常一個日本妹 一個支那妹 下次搵返日本妹咪得

同埋兩次飛HEL-HKG隔離都係日本人準備轉機返日本
上面咁多AY JJ有無試過飛上北芬蘭睇極光?

想試下
但應該要下年
只能話日本人真係好鐘意芬蘭
同埋佢現役最大嘅機都係 A359
跟jal啫
不過機票價錢都羊毛出自羊身上
三寶我只係搭過 EK
唔係專登唔揀,但時間硬係唔太啱,轉機又多數等得耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞