[航空]連登飛機膠討論區52

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
根本係同一樣野
同埋係05年左右邊有787,嗰時要取代747係得77W架啦,去返00-05年要玩Long Haul唔用777系列唔通用340系列咩
其實點會唔知,大陸入世已嚟,幾多輕工重工業嘅公司同大陸啲前國企合作得㗎…
只係在商言商,佢地睇中嘅係低成本,畀人偷技術唔係將來嘅總裁要面對嘅問題,好似德國國鐵都同中車買高鐵列車,但佢地買嘅版本個原型係西門子,點解啫,咪因為平囉
好多原因,當年787/350有排都未出到

政治原因,NH/JL都係買美國機多過Airbus
二來如你所講,佢地係搵747代替品,當時一係77W、一係343/346,佢地就係覺得747四引擎食油,點會揀343/346...
當然理論層面可以買332俾NRT - SFO/LAX線(KE批332特別D,用過係ICN-LAX-GIG定GRU),但問題係東岸同中西部咪一樣要搵77W
同埋NH原有西岸都線都幾Premium heavy,拎332呢類細機點放F ?
畀人偷技術係將來嘅總裁要面對嘅問題
片果架77w新機落地仲新過海龜二號機
仲有4K moon 4K機外cam直播呢啲新玩具
咁買機係一早買定再慢慢出貨,唔係今日order 20部就聽日自取
飛船仔就到愛沙尼亞
Of course
數學問題,AY fleet size 唔大,所以基數低
咁finnair又真係幾落力expand嘅
最近連PUS-HEL都開得出
日本嘅航點數目更加係同CX睇齊
根本亞洲飛歐洲最好轉機地方就係HEL,而唔係咩DXB/DOH/AUH
咪係囉,我老母仲問芬蘭轉機咪兜大圈?大佬呀,地球圓嫁,你平時飛西歐都要經芬蘭上空嫁

波羅的海嘅,經 HEL 係 deviate 最少
可能 RIX 有得爭
船仔就到愛沙尼亞
都唔係船仔,郵輪至係
重要平過On9
去到塔林Overnight再落船
我一條毒撚都係廿零歐包房
仲有77w個濕度
對眼好辛苦 乾到成身痕

787果陣咪sell佢濕度高翻啲舒服啲
真架大佬

你哋都幾麻煩, 744 HKG-AMS 我都唔覺唔舒服, 787 個窗校到一半都夠我睇戲有餘
都唔係新,我十一月坐已經睇過完全係jm9
https://youtu.be/jzjyr0UZKRw
A350 simulators : double engine failure at cruise level
手頭已經一堆 77W, 要添機買返 77W, 配套都唔駛買過另一堆, 成本抵過買多款機
你睇國泰啲機型都好集中某款, 以前訂 77F 都射返去國航轉加單 748F
總好過上一輯現代舞吖
國泰真係數一數二集中機型,330/777/350,連EK宜家都多出787,350
星宇嗰個正好多,宜家間間都玩特色,NH日本風、KE 玩K-pop、星宇玩宇宙卡通, 反而香港嗰兩間就。。。
有期EK有齊777全系列同343/345,同期仲有332
跳舞嗰條先jm9
懶係有格調咁
HX try so hard to be young
CX 睇完都唔記得,同啲政苦宣傳片一樣
大概幾錢?
我都想坐BR 787-9/10
不過見到佢個狗餅餐,真係不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞