[航空]連登飛機膠討論區52

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
宜家得返777+肥婆,得兩隻機嘅fleet size都力壓大部分大型航空公司
HX try咗好過冇,CX嗰個好似係好簡單,冇乜特色嘅動畫

P.S起碼2年冇撘過呢兩間,可能有update過唔知
係喎。。。IFE都冇,不過佢宜家係由頭閂至尾?連safety video都唔播?
Hx套卡通片我覺得都唔錯
點解買77w唔買「無敵機」呀
ANA唔係好鐘意787複合物料機架咩?

無論人定飛機叫得777都冇好嘢
772 773 77w 冇隻坐得舒服
CX嗰個好有香港特色
冇創意
好似政府啲資訊性短片咁悶
但你話佢拍得差又唔係喎
推得咁快嘅
雖然10個9個都唔會睇,但NH/KE新嗰條我睇晒成套,Qatar 新嘅都好似唔錯,但長咗啲。

BTW NH嗰條,降落仲有花水睇
珍惜香港個條片都好有香港特色
拍得又唔係差
HX try so hard to be young
CX 睇完都唔記得,同啲政苦宣傳片一樣
HX try咗好過冇,CX嗰個好似係好簡單,冇乜特色嘅動畫

P.S起碼2年冇撘過呢兩間,可能有update過唔知
CX嗰個好有香港特色
冇創意
好似政府啲資訊性短片咁悶
但你話佢拍得差又唔係喎
雖然10個9個都唔會睇,但NH/KE新嗰條我睇晒成套,Qatar 新嘅都好似唔錯,但長咗啲。

BTW NH嗰條,降落仲有花水

花絮
ANA
N700S、潘生、譚仔3P
中國香港特色
製作成本高,但無野睇
我開頭睇個腦仲auto correct咗做水花
心諗降落有水花咁有趣
覺得NZ都幾好
all black
結果 77W 都係大得濟, 所以要補買返 330 嘅代替品
Oman Air 332有F
呢樣真係痴線
全公司最細果隻叫77L,但當時主要拎左去南美線,搞到需求唔夠大都要用773/77W,當初應該要買A330neo或者789去取代332...
政府無限補水嘛
Perth呢啲都A380 自營一定蝕到含撚
lau ming
Nur-Sultan, Kazakhstan – A320, two weekly flights / starting 30 March 2020
Almaty, Kazakhstan – A320, two weekly flights starting 1 April 2020, increasing to four weekly flights from 25 May 2020
Cebu, Philippines – 787-8 Dreamliner, 3 weekly flights / starting 8 April 2020
Accra, Ghana – 787-8 Dreamliner daily flights / starting 15 April 2020
Trabzon, Turkey – A320, three weekly flights / starting 20 May 2020
Lyon, France – Five weekly flights / starting 23 June 2020
Luanda, Angola – 787-8 Dreamliner, 4 weekly flights / starting 14 October 2020
Siem Reap, Cambodia – A321, five weekly flights / starting 16 November 2020

QR 2020 新port
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞