[航空]連登飛機膠討論區52

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
#Fight for Freedom Stand with Hong Kong
#不割蓆不譴責不篤灰不分化
#光復香港時代革命
#五大訴求缺一不可
上回討論
[航空]連登飛機膠討論區51
https://lihkg.com/thread/1817538

——————————————————

呢個post將會有人不定時講返:
ITM唔飛得/幾時可以飛四引擎Trump G20 達成
HNA幾時執笠
HX幾時執柒左佢
CX幾時離開OW
A380係時變真·奴隸船
777X幾時黎香港
OW下個邊個破產
KE幾時又同DL鬧交
坡佬777幾時轉3-4-3
南太平洋幾時開得成收咗皮啦
皇天擊殺海航董事長
T2譚仔幾時搬T2已拆
ITM幾時開國際線
CX/HX/QR/CZ etc幾時出入轉Alliance
邊個Mile/FFP值得玩/MR
CX/KA TPE飛機餐
A380已經停產
UO幾時搬入因航城/龍屋

譚仔又自動返中(Can)飛啦
因航=篤灰航空
篤航 x A350 無敵組合
潘生The Pier隻揪

譚仔又飛啦紀錄(未update)
Lm
點解買77w唔買「無敵機」呀
ANA唔係好鐘意787複合物料機架咩?

咁787唔夠大...
我只係講nh個位既design 姐 同 qsuite 好似樣
譚仔又飛喇
返工返到死死下 好想趁56日快閃

但係用miles 換台灣來回好似好on 9
錯,係!

譚仔又飛喇

買囉
唔會,譚仔經常六日CX548東京快閃24小時
台北真金白銀買飛都平
lm
有米
睇機型嘅話
上官網定skyscanner準啲?
想坐BR 781
Lm
✈芬蘭航空公布去年10.7%乘客成長率

芬蘭航空(Finnair)上週公佈去年公司表現的數據,其中年度旅客出現令人驚豔的10.3%成長率,總載客量來到1400萬,是芬蘭航空有始以來表現最好的一年。

芬蘭航空如此好的表現可以歸功於新接收的A350,幫助其發展長程飛行航線,芬蘭航空也在北京新的大興機場有很好的表現。

AY都幾痴線,10%增長

AY 銳意打中國市場,Helsinki-Vantaa Airport 好鬼多殘體字,仲有蝗語 helpdesk…
數學問題,AY fleet size 唔大,所以基數低
咁finnair又真係幾落力expand嘅
最近連PUS-HEL都開得出
日本嘅航點數目更加係同CX睇齊
根本亞洲飛歐洲最好轉機地方就係HEL,而唔係咩DXB/DOH/AUH
咪係囉,我老母仲問芬蘭轉機咪兜大圈?大佬呀,地球圓嫁,你平時飛西歐都要經芬蘭上空嫁

波羅的海嘅,經 HEL 係 deviate 最少
可能 RIX 有得爭
空氣法蘭西話驚「無敵機」打埋平價市場搞鳩埋佢
SU SVO轉機,同直線距離都近
行李不同步,不了
俄國不了,唔講佢嗰單 kids in the cockpit
對俄國真係冇好感,由俄佬/俄女到個國家都咁衰
講開殘體字,cdg都好似有
咁其實好多都有,只係 HEL 係連蝗語 service desk 都有係好誇張

好難避免大陸影響,例如 AMS 嘅接駁車係 BYD
講真
去到咁遠真係會少好多infomation
例如我哋一睇就知dllm bring you die又玩dumping搶標
佢哋可能仲好天真以為支那係因為成本低所以先賣到咁平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞