二千蚊一個月應如何自處

137 回覆
53 Like 4 Dislike
可以試下整有味飯
將冬菇蝦米雞肉菜心之類全部切粒,然後擺埋落電飯煲到
想了解樓主究竟係咩情況,but 1日三餐一個月2000$內?
可以加多兩隻蛋同生果

淨係雞蛋都有幾百種煮法,炒蛋、不敗溏心蛋、溫泉蛋、蒸水蛋、水波蛋......又平又抵食

https://cookpad.com/tw/%E6%90%9C%E5%B0%8B/%E7%85%8E%E8%9B%8B
買叮叮果d飯 廿蚊多d一個
分兩餐食 早餐同午餐

當 $25x30日=$750
已經解決左兩餐

早餐可以加多隻雞多撈你留起果入叮叮飯 會有營養d 一盒10隻蛋 平既廿蚊都有 30日即$60蚊

然後2千蚊剩返$1190

除30日 每日晚餐都有$39.67 可以食到茶記常餐 或者自己買公仔麵煮 買菜買肉自己煮都夠 自己諗
可以加提子乾
拎2000蚊買波 變4000
早餐唔撚食 飲多兩杯水都飽
買盒叉雞飯$22
晏畫食叉燒果邊 夜晚食埋雞果邊
攪撚掂 每日仲有44淨
睇嚟你易腸胃唔好,不如試吓中午或夜晚烚蕃薯食呀,用鐵叉拮拮佢,掉入煲水遮晒,睇大細啦,煮30-45 分鐘,煮好先剝皮食,又平又飽肚。你可以烚定帶返公司做lunch,蕃薯唔易壞,食2-3 日停吓再食,我以前都腸胃唔好,食一輪好好多。
高手求教
同求
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞