[TVN年尾壓軸新劇]《鬼怪 - 孤單又燦爛的神》劇情討論區

1001 回覆
177 Like 9 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=C2ycWtLxCRY
今晚個集

今晚果集開始小小拖
不過都仲係好睇
仆街蘋果又劇透
有冇人j我架?
孔劉著衫話要去play store 笑死我
金高恩勁好戲
https://www.youtube.com/watch?v=C2ycWtLxCRY
今晚個集

今晚果集開始小小拖
不過都仲係好睇
仆街蘋果又劇透

我又唔覺得好拖
啲間場小情節幾好睇
第5集片尾睇到好心噏
今集混合左好多傷感同搞笑情節
鬼x少女x死神同Hehehe情節都好好笑
第5集片尾睇到好心噏

鬼怪發現女主角身邊唔再有自己既身影
雖然理智覺得咁樣選擇係最好
但諗起佢地之間發生既記憶會冇曬又不自覺地落淚

孔劉d感情變化做得好正
希望金編可以成全鬼怪900年黎既初戀
http://www.koreapopnews.com/2016/12/dokebi-ost.html?m=1

仲有5首ost未公開
我首片頭曲呢

支那名創優品

支那名創優品

上次係韓國都見到幾間
有冇人有高清iphone wallpaper 呀
唔知會點發展落去
有冇人同我一樣覺得好奇怪 好似父女戀
雖然金高恩做戲好睇有戲質
但我最想睇既係棟旭同孔劉既線 好正
J李棟郁J到虛脫
好想睇多d副cp既劇情,依家既tips太少啦

十年前睇my girl 已經j李棟旭
好撚正

我都係!!! 由my girl個時已經好鍾意棟旭
今次都係因為佢而睇!!
第六集預告睇到我喊呀 希望依套係happy ending 啦

支那名創優品

上次係韓國都見到幾間

幫***賣廣告
啱啱睇咗第一集覺得好好睇 劇情同concept都好正!
btw係咪得我一個覺得女主好正

唔係
我覺得編劇超勁,啲演員又好好戲!
鬼怪同女主講:你想我講我愛你,我就講。我愛你。
女主聽到後個難受表情正正係我睇緊果時個表情!因為女仔會諗:你唔係真係中意我,你係因為我想聽所以先講,咁我唔洗你講!
編劇捉呢啲微細心情變化捉到好應

Btw, 鬼怪唔係預見唔到女主嘅未來架咩?佢點解無啦啦睇到女主十年後嘅事?
女主聽到後個難受表情正正係我睇緊果時個表情!因為女仔會諗:你唔係真係中意我,你係因為我想聽所以先講,咁我唔洗你講!

Btw, 鬼怪唔係預見唔到女主嘅未來架咩?佢點解無啦啦睇到女主十年後嘅事?

鬼怪應該係見到同佢四目交投果個侍應生既未來
而侍應生既未來有女主

Btw十年後女主等果個男人冇出鏡
可能係伏筆黎

鬼怪應該係見到同佢四目交投果個侍應生既未來
而侍應生既未來有女主

Btw十年後女主等果個男人冇出鏡
可能係伏筆黎

好合理 終於明
Btw d ost好好聽
仲以為鬼怪今集消失Tim
見到個女主角覺得好心up
9年幾前返pt有個客好似佢,我同佢互相暗戀,最後on99冇去馬,而家好後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞