[TVN年尾壓軸新劇]《鬼怪 - 孤單又燦爛的神》劇情討論區

1001 回覆
177 Like 9 Dislike
《孤單又燦爛的神-鬼怪》(韓語:쓸쓸하고 찬란하神-도깨비),劇情講述想結束永生的鬼怪和喪失記憶的陰間使者奇妙同居的故事。作為不死之身守護者的鬼怪要結束永生,因而需要一名人類新娘,與陰間使者一起迎接來自人間的亡者。

viu中字trailer
https://www.viu.com/ott/hk/zh-hk/vod/32869/%E3%80%8A%E9%AC%BC%E6%80%AA%20-%20%E5%AD%A4%E5%96%AE%E5%8F%88%E7%87%A6%E7%88%9B%E7%9A%84%E7%A5%9E%E3%80%8B%E9%A0%90%E5%91%8A
官方超長trailer
https://www.youtube.com/watch?v=UqwrhhEPxEc

viu中字trailer
https://www.viu.com/ott/hk/zh-hk/vod/32869/%E3%80%8A%E9%AC%BC%E6%80%AA%20-%20%E5%AD%A4%E5%96%AE%E5%8F%88%E7%87%A6%E7%88%9B%E7%9A%84%E7%A5%9E%E3%80%8B%E9%A0%90%E5%91%8A

官方超長trailer
https://www.youtube.com/watch?v=UqwrhhEPxEc

播出時間
香港時間逢星期五,六 9點鐘直播
睇番w既經驗,viu應該深夜1,2點會出中字

今次第1同第2集係90分鐘特別首播
陣容太強大

今次d poster無一張靚
孔劉
陸星材
LM
孔劉
陸星材

i have bad news for you
孔劉
陸星材

i have bad news for you

This
李棟旭
喂 好睇喎!
結尾首ost一出配埋孔侑既眼神好正
喂 好睇喎!

好正 一同佢講我愛你 個樣變哂
喂 好睇喎!

好正 一同佢講我愛你 個樣變哂

專登loop左幾次
金高恩好靚
孔劉
陸星材

好吸引
希望呢個陣容可以捧得起陸星材
孔劉
陸星材

好吸引
希望呢個陣容可以捧得起陸星材

咁陸星材本身係韓國都幾有人氣
唱演綜藝都得
係睇下佢有冇得發圍做男主角啦
in金編we trust
可唔可以搵第個女主角

好唔好睇 我本身唔鍾意睇金恩淑既劇,但係劇本setting好吸引
可唔可以搵第個女主角

呢期紅嘛,同埋有線台好似唔多搵靚女做主角
可唔可以搵第個女主角

本身都唔鍾意女主
同埋覺得佢同孔郁好冇cp感
但睇完第一集之後
兩個人演得勁有感覺
演技又的確

好唔好睇 我本身唔鍾意睇金恩淑既劇,但係劇本setting好吸引

秘密花園繼承者個啲我都麻麻
不過只係計第一集 我覺得有做到接住太陽大紅既感覺
睇下會唔會爛尾啦

拍得真係好有電影feel 劇情簡單地描述每個人既經歷 唔會覺得重覆
同埋金編set既對白真係好正 句句都好入肉
可唔可以搵第個女主角

本身都唔鍾意女主
同埋覺得佢同孔郁好冇cp感
但睇完第一集之後
兩個人演得勁有感覺
演技又的確

睇過奶酪陷阱表示金高銀真係演技好好
雖然套劇爛左尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞