岩岩係港鐵用長者卡比人捉

420 回覆
331 Like 42 Dislike
邊個站被捉都唔肯講,令其他手足提防

抵你條on9被罰500
我都試過,係荔枝角站,簽完罰單一出去就見到有另一個巴打都中招
新界過海始終利潤高 小心有狗
短途就自己衡量,$5/$6 車程非繁忙就試下搭巴士啦 // 繁忙就冇捉咁緊
廢事去買
仲搭黨鐵,抵啦
小弟廢柴一問,如果用長者卡成功入閘,但出閘時勁多foodpanda守住,咁應該點做?
去第二個出口
樓主可以起我底
吊你俾我即刻走啦。就算捉到咪俾5舊囉。
fp主要捉跳閘,佢地冇查飛機
再唔掂未搭多個站行
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20090824/13130271

學生唔可以用特惠票係2008年先開始, 2008年9月之前學生係可以買特惠票, 當年所謂既學生飛

我都話係好多年前, to be exact 我2003年已經讀完書
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20090824/13130271

學生唔可以用特惠票係2008年先開始, 之前學生係可以買特惠票 (亦即當年所謂既學生飛), d 查飛佬果陣好鍾意見你著校服買學生飛就查你票, 因為知你9成唔記得帶學生八達通, 而當時規例話學生買特惠飛一定要有學生八達通, 成件事都唔make sense

我都話係好多年前, to be exact 我2003年已經讀完書

對不起, 我太老
叔叔
前排先買左張,仲未試過用,想問過海去CWB, 灣仔嗰啲站大唔大風險?
朗屏捉得嚴唔嚴
有無谷share?
第二個出口 或者搭多個站行/巴士/etc
你係咪唔覺意張兩張card 放埋一齊
點知佢scan咗你張老人card?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞