岩岩係港鐵用長者卡比人捉

420 回覆
331 Like 42 Dislike
讀U咪廿幾歲囉
以前係太古試過俾查飛狗周到正

我都係用綠卡入
另有一張得幾蚊既成人八達通係身

佢要查個陣記住一路行唔好停,行去月台
情願佢跟住你 唔好你跟住佢

俾張成人卡佢check
話無入閘記錄就話9知d閪機呀?同你查飛狗一樣智撚障囉
呢個時候佢就叫你俾身份證佢記錄再開單

千祈唔好俾,一俾你就等於認衰仔
呢d時候一定要企到硬
大大聲屌鳩佢你邊隻眼見到我入閘
一定一定要大聲到成個月台既人望過黎
查飛狗都係人,見咁多人望埋黎一定怯場

係咁屌撚到佢體無完膚
見有車黎又差唔多關門就好即刻上車走

我個次就係咁走甩左
我果陣著校服都捉, 話我無帶學生八達通就唔可以買學生優惠飛, 我拎張學生證出黎都唔得, 話我一定要拎張學生八達通出黎, 我問佢, 我有帶學生八達通咁又點解要買張學生飛? 咁學生飛俾咩人買? 即係我手痕有張八達通但想買飛?

但佢點都話任何證明都無用, 一定要有地鐵發出既學生八達通先受理, 最後佢無罰我錢但要我即時出閘再買成人飛入過去

我有fd 都試過, 後尾佢玩野, 見有查飛佬, 突登買張學生飛入閘, 入左去之後果然即刻俾人截, 然後佢拎張學生八達通卡出黎話, 點呀, 係咪有證都唔俾買呀? 個查飛佬好無面咁俾佢走

利申: 全部都好多年前既事
幾次去遊行買 $5 飛 , 因為人多出閘多數唔洗過機 , 人手收飛咁出閘
有學生飛買架咩
得成人小童
有學生飛架咩?
唔比比人告到上法庭
到時仲金
再買囉蝕50啫,好過on99俾500
學生卡報失?
屌你老母咩 有女朋友
其實銀包入面袋兩張咪得
一張正常一張老人咭
check 嘅時候俾張正常咭佢
佢話無record 咪話係佢部機問題關我咩事
你呢個係第一步,真黃可能會交戲叫你拍返入閘算
但遇藍屍查飛狗佢地會幾個圍你凶你拎身份證,你要夠膽凶返佢再趁機閃人
拖得太耐未走到小心佢地會叫警犬咁就難甩身
張飛
而家有獎金 , 直頭當你係大賊咁捉
大大聲話係佢部機有問題
之後話自己撐警嘅

有無機會
sor 完全睇到到你回緊人
因為 "已完全封銷該用户"
我都block咗 真係五毛
藍店都會交稅 on79
求智商
入閘之前有冇發現D可疑既人?
以後醒水 如果有咩可疑用返自己果張 學生都半價啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞