岩岩係港鐵用長者卡比人捉

420 回覆
331 Like 42 Dislike
學生唔得?出閘都驚不如專心搭巴士
你出示唔到學生八達通就唔得
只有用速度硬爆,先有機會全身而退
你即場喺控制室俾左500了事?
乜你覺得我已經出左閘 我仲會理個職員?邊個會傻成咁
多人包圍你仲走得去邊?
其實你追住佢黎鬧實唔敢搞你
中學雞果陣食完串魚蛋掉左枝籤落坑渠
然後食環出現想票控我,跟住我女朋友行黎屌到佢地狗血淋頭,指住佢地叫佢地打開個坑渠蓋執返枝籤啊,然後係咁瘋狂鬧佢地鬧到佢地都怕左自己走鬼左
但人大左應該面皮薄左,中學試過畀查飛狗捉輕鐵逃票,一路係跑入屏山一路叫佢捉我啊
唔係我自己
班晒馬黎捕你出閘個下圍你
你通緝犯?
緊係有得睇啦, 正常人點會眼定定望住閘口, 或者喺閘入面望住個閘口等人
就算咁ON9入左閘等人, 都會禁下電話啦
如果你見倒有人向住閘口眼定定, 又無禁電話或做其他野9成係查飛狗
出閘唔使淆, 唔會check
個個站都有機會有, 只不過輪流咁擺人
講黎都哂氣
其實便衣查飛機隨機check人check左幾十年
呢個完全係我諗倒嘅應對方法
一開始盡量唔好引其他人過黎
上左月台先就安全好多
早繁黎計, 呢幾個月未見過有便衣
近呢2個月, 有3-4次有成team深藍衫(接近10個)企正喺閘機前捉
尋日朝早就有
光明正大咁用邊有藍絲捉
藍絲根本唔會反應得切你DO咩卡, 同你個mon扣幾多錢
以前未興用廢老卡, 自己聽倒D中年人DO八達通果陣有優惠聲
都會諗一諗係咪佢個樣生得老定點, 根本唔會即刻有好大反應
如果綠卡擺銀包
佢check嘅時候成個銀包拍
佢知唔知係長者卡
定係淨係知係特惠車票?
平時用廢老卡搭輕鐵然後轉西鐵
試過西鐵出閘扣$0.0俾後面個廢老屌
扮聽唔到走咗去就算
應該要有用哨兵group 長期報位邊個站邊個岀口有黃衫狗foodpanda便衣狗
我試過 佢話我有record唔好玩野lol
結果我上次死死地氣交左500 dllm
可以 我上次就係 我無咁多cash佢想夾我入房 我話去atm禁500 佢ok 俾完拎張收據走人
快啲換咗張老人卡,Check到你出入紀錄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞