岩岩係港鐵用長者卡比人捉

420 回覆
331 Like 42 Dislike
咁都好啲 ... 寧願佢快啲寄信快啲俾錢搞掂佢
你係幾時被開罰單?
一月尾
收到信盡快交左果500了事算啦
樓主 想問之後仲有冇後續
屌自已好L On9
今日出閘被黃衫查飛狗捉到
話說出閘課陣我已經睇到前後出口都有查飛狗睇住
咁我咪去中間果啲機出閘(綠卡)咁都順利出左閘
仆街 點知我閒緊去個a出口 迎面黎左個黃衫 再加個藍衫(唔知係咪南亞狗) 自己on9 look緊手機 佢閒到埋理先察覺到 然後黃衫就叫我拎八達通出嚟 然後我怯左
On99拎左張學生八達通俾佢check 之後check到冇record 仲俾埋身分證,直接收皮。咁撚樣就俾黨鐵賺左500

宜家有啲後悔到底跑走 定 硬食
但係返正5舊水 搭多啲都可以賺返返嚟 。
其實我唔跑走係驚佢哋報狗 同埋跑走俾佢地捉到會點罰?
有冇ching俾下意見
Sor 1999

Btw近排又多番啲查飛狗
Btw 罰款我諗住五舊水全部唱晒一蚊交
數L死黨鐵D職員
Push
Push
又500
日日都捉得好嚴
我想問下你即時比500佢有冇抄你身分證?
想問今朝俾人捉咗,即刻俾佢抄咗id同交咗$500,想問其實佢係咪已經可以知道嗰張卡係我,然後可以mon到我之後嘅使用記錄?諗緊使唔使買過張

同埋如果我當刻冇現金嘅話會點?係咪會開張單俾我之後交返就冇事?唔使上court?
無呀 佢想 但我話番工趕時間sor 呀 咁耐先睇到
唔緊要
我就奇怪我即刻比左錢仲要你比身份證。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞