[PS4 ]龍珠Z Kakarot 幾多號可以偷跑?

1001 回覆
4 Like 11 Dislike
飛快啲撞埋去會直接撞死佢贏埋戰鬥唔洗打
好難瞄得準
邊一面?pizza hut果邊?
係娜美星無藥唔夠打,可以點
當時日本漫畫係分咗做

龍珠同埋其他種類
有冇詳細D
贈禮應該升邊個先 悟空?
想知漫畫定動畫先?香港定日本?日本嗰邊未必講太詳盡,但香港嗰邊可以盡量講俾你聽。
每個社群中間個人物都冇得轉, 我會升爆左每個社群中間個人先
願聞其詳

呢段真係經典,動畫原創嗰啲劇情都好好笑
真係諗起當年睇TVB禮拜六凌晨,睇完先瞓覺。

一餅VHS錄影帶用Long Play 可以由比達來地球到Z戰士去拿美星一餅帶就搞掂。
SF 8047
真係抄過碟嘅先知道係咩黎

不過當年嗰個版本好多Bug
搞掂,推過左宜家有快餐車
開發幾時先有
啱啱打完菲利
一路打就覺得啲敵人好屈機
成日有霸體擋晒我啲破防技
想爆條stun bar睇大特寫都難
九零年代初,在香港睇當時最新龍珠嘅連載,除咗去日資百貨公司嘅書店買最新一期《少年jump》之外,仲有另一個方法就係買老翻書,一本老番書嘅價格平均係$5-$10

嗰陣老番書仲有幾個品牌,依稀記得有海豹、天龍、雅景。呢幾個品牌都話自己有龍珠嘅授權但係實際上都係老翻。

香港正式真係有「集英社授權出中文版」嘅漫畫就係《龍珠》

當時嗰間出版社就係「玉郎集團」即係而家嘅「文化傳信」。

但係嗰陣玉郎集團已經唔係黃玉郎擁有,因為黃玉郎嗰陣仲坐緊監,佢都係九三年先至放返出嚟

當時第一本係市面發售嘅正式授權中文版單行本係$25,比一般老翻書精美好多,價錢都貴成倍,但係都可以斷貨幾次,之後其他本地漫畫出版社,都開始考慮攞正式授權出中文版。

後來文化傳訊有一本連載雜誌叫EXAM,當時都係由龍珠做主打,跟住龍珠完結個銷量即刻跌。

如果動畫要追最新,當時就係去漫畫店租錄影帶睇
最記得係一餅帶係好似有兩到三集左右,即係平均一個月都睇到幾集,我都唔記得係幾多錢租。

暫時記到咁多,我相信喺呢個Proxy裏面一定有人經歷過嗰個年代

放咗學無憂無慮追漫畫睇龍珠,諗起都幾懷念。
去茶樓拎住比達變猩猩個期睇
cls我00後 係啊哥玩psp龍珠game 之後我有D興趣就上網睇左龍珠Z之後就鐘意左十年
仲有龍珠劇場版香港都曾經有上映過,我自己都係喺啲影視會度租錄影帶,嗰啲配音同TVB嘅配音有少少唔同,

租過「最強對最強」,跟住就攞兩部錄影機玩dup帶,反而「一百億能量戰士」睇咗一次個印象冇咁深刻
百易達定百視達
只記得屋企樓下果D影視店
金獅係還帶唔回帶罰$5
有冇人想放
$440
T.me/torreskobe
我都係,打咗兩次輸咗,放低一陣先
拿迪斯即係悟空呀哥?如果係佢咁用普攻加擋,殘血時食一支莊子俾嘅藥,應該磨得贏,到佢殘血時如果你夠氣可以用龜波氣功打死佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞