有無住過著名鬧鬼酒店?

209 回覆
212 Like 5 Dislike
次次住都係尾房但都冇事
信則有,不信則無
我有鋪住酒店癮好鐘意得閒book酒店自己訓
一次都冇撞過

利申 完全唔信有鬼,不過如果有女鬼撩我我又唔拘
同兩個fd一齊住
晚晚三四點先訓 可能啲鬼都嫌我哋嘈
台北 凱撒 高層 尾房。 我有藏密架生,放出來。 再禮貌地禀明自己住幾多日,打攪晒。 好彩咩事都無。
我都係到凌晨三點幾都仲喺度大笑 好彩隔離房冇人
我知道嘅講法係頭尾房近出入口(升降機、後樓梯)
所以對野鬼嚟講方便就近 容易聚陰
其實係唔係角落位就叫尾房?
獨遊一向酒店都派角落位畀我
不過冇咩發生
如果自己住仲要撞嘢我諗以後唔敢去旅行
Hotel Vista Grande?
幾年前住過,好彩無事發生
我獨遊過3,4次
暫時有一次尾房奶咗野
定延陰陽屎忽鬼
無錯
米癲拉
住過3次

其中一次真係出事
願聞其詳
同 爸爸一齊沖
不了
澳門 新中央
嗰陣小學跟學校去 啲裝修舊到痴撚線
間房咩都係爛嘅
窗爆咗玻璃,電視得雪花,啲灰又甩晒咁
一入到去見到已經嚇撚死 仲要燈光好暗好暗
廁所直頭唔敢入去 兩晚無沖過涼
訓教責醒 聽到出面有好多人步操
深山易聚陰
出事嗰次就係同我老婆、外父、外母一齊上去,因為我老婆一家人係馬來西亞人,所以佢地經常上去

咁嗰晚又同平時一樣分2間房(俗稱子母房),當然中間互通嗰隻門我會lock啦

之後我同老婆沖完涼後大概點幾兩點就上床訓,我老婆慣左開廁所燈訓覺,好啦!之後一撻上床唔夠5分鐘開始黎料

就係廁所突然傳出類似有男人痾尿落馬桶中間篤水既聲,歷時十秒左右,d聲好撚響亮,由佢痾開始第三秒我已經擘大眼望下係咪我老婆去廁所

點知一擘大眼就見到我老婆又擘大眼望住我

嗰陣大家你眼望我眼,我就做口形+手勢示意我老婆,不如我落床去廁所睇下

跟住我老婆就捉實我唔俾我落床,所以最後都冇睇到究竟嗰一刻個廁所發生緊咩事

之後就冇理到繼續照訓到第二朝,第二朝一起身去廁所就發現琴晚嗰隻「飄」去廁所冇沖廁,佢應該有d熱氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞