有無住過著名鬧鬼酒店?

209 回覆
212 Like 5 Dislike
我無住過但有book過

個陣exchange自己去LA玩,得一個人要慳住洗,見到間3星酒店超平,location好就book左,google間酒店係舊d但望落ok就book.....

出發前一晚先認真睇下google review原來係藍可兒間酒店佢個間事後改左名,前身係cecil hotel最後自己無膽所以book左另一間

所以佢平係有原因
我都住過,一入門口個人好唔舒服,但又無野發生
點解唔搭的士?
一入酒店鬼死咁暗,上到自己住果層就仲暗

兩間房痴得好鬼埋,L型門口對門口

有一晚聽到隔離房有幾把女仔聲,但唔知點解我硬係覺得隔離房冇人住既,有種心寒感覺
嚇鬼咩
上次都係呢間中招
女朋友check in 左先
我去到發現尾房, 入房已經覺得周身唔聚財
本身都係會感應到但睇唔到
但費事女朋友驚就冇出聲
一訓上床就覺得天花個吊燈位一直有人望住我
成晚都唔敢合埋眼訓, 望實個吊燈
之後任何酒店check in 都一定講唔要尾房
無住過但早幾日瞓hostel有疑似經歷
戈晚瞓到凌晨時無啦啦醒咗,之後見到有個‘人’喺間房度行嚟行去,後尾仲走咗去上我張床度摷我個背囊
戈時棍即刻喝止佢但又好似俾鬼責咁郁唔到
眼睜睜咁睇住佢摷完就走
後尾第二朝瞓醒先諗返個問題係:我瞓喺上格床,個背囊放喺我床頭位度,而張床係貼住牆角嘅
正常根本無可能有人可以走上我張床度摷嘢
澳門studio,夜晚訓訓下眼末望到有白衫女揭開床尾被
我抬頭想看真d,佢就成個身踎低之後唔見左
第二晚,衣櫃無lala度門自開,我個女仲一枝箭咁去睇,好彩冇見到野
不過果幾日太攰,冇乜諗所以又冇乜事
扯埋旗效果更佳
酒店派房係由頭房順住派落去尾房
因為大部分酒店唔會日日full book到尾房都派埋出去
長期冇人住同埋冇開燈就聚陰 所以愈尾嘅房愈陰
唔靚仔點溝到定延

我當自己發夢算
反正無唔見嘢
lm
住過心齋橋holiday inn,check out 先知改名前傳過有鬼
好驚
麗晶賓館
求名
黎緊可能去
住邊間?有冇咁啱呀
雲頂個間唔係撞撚哂野既咩
澳洲SYDNEY住過North Ryde 既 Quest Macquarie Park HOTEL,
好似係呢個名, 係正個墓園則邊, 一入間酒店好舊, 之後走廊D畫好奇怪
2戰戰士既相,全黑白, D房又好舊, 雖然係無野發生都幾唔舒服
雲頂好邪㗎喎 真心唔夠膽住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞