各位手足,同意與否,請聽我一言,睇哂佢,Spread出去

207 回覆
136 Like 27 Dislike
對家氣數將盡

不必再硬碰
1) 工會仲係起步階段,人數未夠。尤其是保險業咁多人。唔似音樂界廣告界,圈子細,有名氣既人/公司帶頭罷已經做到個效果。你試下而家未夠人就搞罷工, 同上次3罷咁搞唔成的, 唔夠人搞仲會比人炒。

2) 工會一成立左 就有功能組別投票權,只要個工會係黃既,佢幫手爭取功能組別先有咩問題?光復立法會功能組別係目前工會重點
美國人權法話到明要今年取消功能組別,點解仲有人高調唱反調??
https://lih.kg/1809163
你睇清楚, 而家要大台唔係泛民 唔好扭曲我意思

你一係睇多次我講咩搞清楚

呢場運動要既大台

係要以針對政府同警暴問題,並且有民意基礎而成立既組織呀 

唔係點配合黃色經濟圈呀?

你叫泛民配合黃色經濟圈?佢地本身全部人都from唔同政黨,

仲要成立左好撚多年既, 你點樣去統一到佢地?

所以, 工會->工會聯盟 , 配合黃圈
估到你會拎呢樣黎講

取消還取消,班共狗同政府會唔會理你係一回事

立法會一定要與此同時去做 去光復,

到時取消到, 梗係好架

但萬一HKG唔撚理呢? 而我覺得好大機會係咁

做事唔諗plan B, 唔諗埋壞既打算 好難行落去
咁泛民又點忍得住唔騎劫呢?而家咁多個工會都係民陣(即係泛民)主導籌組,咁呢個聯盟如果成為大台咪即係泛民傀儡囉
幫推
如果工會真係搞得成
真係有勝利嘅曙光
罷工對政府真係有威脅性

大家入工會啦好嗎?

大人肯罷工,細路洗乜衝
眼見好多衝衝子真係得中學生到
入工會啦
手足注意精神健康
盡量食飽
我冇P牌 幫你推
曱甴近平推
on9
幫你推
光復香港
時代革命
"烏合之眾 不成氣候"

呢個我諗係共產黨, 政府 同班狗眼中點樣睇我地
agree
一日影響唔到政權, 無新勢力既話

一日都只會比政權當係一班嘍囉、烏合之眾、不成氣候既群眾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞