各位手足,同意與否,請聽我一言,睇哂佢,Spread出去

207 回覆
136 Like 27 Dislike
可以解釋下原因?

我真心想知
1) 要建立新勢力: 組職/加入工會 -> 工會聯盟 配合黃色經濟圈, 希望將抗爭主導交比大人

2) 武力升級點都升唔到, 同埋無意思。除非你武裝到可以同政府與之抗衡既力量,基乎無可能。同埋想武力升級=推班死士出黎, 呢個想法太殘忍

3) 解釋香港獨立。始終上一代同埋有人未必好認同,焗住叫。
永遠支持手足

精神上經濟上

不過大家要稍為改變策略
不能再受傷流血

非常好的建議
認同,兄弟爬山各自努力。
不割席不分化。
我當時好彩 無做D咩野比佢地捉到 就已經比佢地搞到重傷

去到醫院, 所有健康指數都唔達標 心臟酵素好高

呢個指數高既話都幾嚴重, 講緊正常心臟病人先有 另一樣成因就係心臟受到衝擊

係狗屋仲要比D狗精神轟炸同影我重傷既樣 share比人睇

你受傷行唔到? 拖住你係地上面好似D貨咁拖行囉

所以莫講話其他係最前線比人捉到既人 佢地會受到咩對待? 我完全想像到
因為雨傘就係比大台搞死!
一有大台,同大台意見唔同就會比人話分化!
有大台嘅話,一開始個關係唔係對等,仲點做到兄弟爬山??

https://m.youtube.com/watch?v=uGUaAGtUGZ4
亦因為咁我先更加更加唔想一直都要後生仔做抗爭既主導

D狗而家都轉哂玩法啦, 我地策略仲要係一成不變?

我地仲要明知有個方向係可以去做

而家個情況唔係話一個月, 兩個月, 半年, 就可以拎到我地想要既野

政府唔撚比 我地係度齋叫口號 齌遊行 裝修 文宣, 係唔夠

好重要既野 所以要loop:
我地要有一個可以動搖到政府既勢力出現
打咁多字

好有心
連儂牆、黃色經濟圈、工會
呢三樣嘢得到哂支共認證,必須做而且要堅持做同發大嚟做
至於遊行集會和你shop都要keep住搞保持熱度同和外宣傳運動無停止
幫推 堅持攬炒 黑警死全家
不嬲都講泛民未必係朋友

你睇多次梁天琦講既野,
1) 抗爭者既出發點
2) 無人去帶領抗爭者點做

而且泛民由一開始成立既時候, 個目的並非針對政權同警暴既暴力, 所以先會反對天琦

而家講緊工會既成立目的 係要實踐三罷, 並且工會成立去亦唔係話要武裝群眾去抗爭, 而係打經濟戰

泛民班友係度屌 都係屌9人搞到其他無辜市民姐, 而家用工會方式去動搖政府, 佢地仲拎咩理由係度嘰嘰屹屹?

另外搞清楚, 其實除撚左藍絲同D港豬, 邊撚個會覺得有比人搞到,
從來都只係政府同D狗搞我地
再加上就係, 黃絲係majority

雨革既失敗 係要黎反思, 方法點樣用, 係睇情況
講得好好
不要大台!!

拉!!!
可以解釋下原因?

我真心想知
因為雨傘就係比大台搞死!
一有大台,同大台意見唔同就會比人話分化!
有大台嘅話,一開始個關係唔係對等,仲點做到兄弟爬山??

https://m.youtube.com/watch?v=uGUaAGtUGZ4
不嬲都講泛民未必係朋友

你睇多次梁天琦講既野,
1) 抗爭者既出發點
2) 無人去帶領抗爭者點做

而且泛民由一開始成立既時候, 個目的並非針對政權同警暴既暴力, 所以先會反對天琦

而家講緊工會既成立目的 係要實踐三罷, 並且工會成立去亦唔係話要武裝群眾去抗爭, 而係打經濟戰

泛民班友係度屌 都係屌9人搞到其他無辜市民姐, 而家用工會方式去動搖政府, 佢地仲拎咩理由係度嘰嘰屹屹?

另外搞清楚, 其實除撚左藍絲同D港豬, 邊撚個會覺得有比人搞到,
從來都只係政府同D狗搞我地
再加上就係, 黃絲係majority

雨革既失敗 係要黎反思, 方法點樣用, 係睇情況

講多句, 唔要大台? 但你睇下而家都唔屬於大台 但叫做有D勢力既民陣, 佢地可以號召100萬大遊行。如果民陣入面有個好似梁天琦咁既人出現,好似條片咁講,佢願意咩起責任,並針對政府同警暴,抗爭到底既話。

相信好多人都會擁護民陣,但民陣係唔會咁做

所以而家無一個以針對政府同警暴而成到形既勢力
咁點解d工會未同勞方交涉,但已經開始爭取功能組別??唔係話大三罷達到五大訴求咩?點解會連罷工都冇提??
你要大人嘅大台,咁咪即係泛民囉~賣左港三十幾年,六月開始都已經賣左我哋幾次,點解仲要比佢地做大台??今次場抗爭可以維持咁耐係因為冇大台。冇大台先做到兄弟爬山呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞