各位手足,同意與否,請聽我一言,睇哂佢,Spread出去

207 回覆
136 Like 27 Dislike
Push
Tui
所以我先話

組織工會 -> 再集結勢力去成立工會聯盟, 跟住大台先會開始成型

呢個大台可能大家呢一刻會唔認同 因為無大台先去到呢步

我唔可以話錯, 但要長久就一定要有個大台

而且大家有目共睹 我地呢班後生仔已經付出得太多太多

呢個工會聯盟其實就係將呢個抗爭運動交返比D大人去做
幫推
因為個舞台都未搭好 就有個party / 某個人企出黎要帶領既話 並非個個認同嘛

你問我呢一刻邊個做到大台, 我會話無, 就算係民陣, 佢地都無呢個覺悟去做

反而佢地有既係號召力, 並無領導力。除非佢地有人係做到肯出黎博 唔怕比人拉, 好似2016魚革 梁天琦咁

所以要搭起一個舞台, 真係要工會聯盟
希望大家唔好等到有大遊行先去D街站度登記

而係應該自發去TG問 如果年紀大唔識既, 問身邊既人同後生仔

即使後生仔未出黎做野, 佢地都好樂意幫你去登記入工會
經濟戰呢一個大方向一早已經提出左

所以唔好話好似無野做到咁

而係應該問自己: 仲有D咩可以做多加多
工會阿屌 點解咁撚難搞到 香港人唔配民主
民間既工會聯盟 係民主先決條件

亦係大家將呢個抗爭既主導者交比大人去做

後生已經付出得夠皮
其實咁大篇野都係要搞工會
幫你推
721 831 101 1111 1112 1117 1118
不要大台!!

拉!!!
不要大台!!
不要大台!!
不要大台!!
不要大台!!
不要大台!!
不要大台!!
推完再睇
的確係...

因為工會聯盟如果出現左, 呢個新勢力既影響如下:
1) 幫助到大台既出現, 長遠黎講一個據有民意及影響力基礎既party & 人物一定要有

2) 保護後生。將呢場抗爭運動既主導人交返比大人, 後生付出太多

3) 減低手足傷亡。武力升級係唔work 上面我有講

4) connect國際。你單人匹馬 & 群龍無首 好難搵到其他國家去正視 去幫你。就算黃之鋒佢地都係講緊係2015 雨革出名有社會地位先connect到

所以真係唯一出路 工會聯盟先可以大大重挫同埋動搖到呢個政權
文章太長,問題係搵唔到重點,唔知你想點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞