各區N95報價 (口罩emoji)

572 回覆
200 Like 10 Dislike
未買到可能已經中咗
即係係邊?
咁如果冇fit test n95 8210 對比普通外科口罩呢?
https://m.mingpao.com/ldy/beautystyle/fitness/20191014/1570992981915/知多啲-出街戴外科口罩-毋須用n95
理論上n95係好少少
問咗個就快畢業嘅醫科生 佢同佢同學都話戴n95好辛苦叫我戴普通
amazon 個賣家賣左好多過期貨,你睇下comment, 小心
台灣pchome訂一盒50個,90蚊
等睇自私隱性藍店座地起價
where
冇㗎,做fit test好貴,冇乜地方有得做
啲醫生護士喺讀書嗰陣會免費有得做
fit test嘅過程係喺個口罩度釘個窿
然後駁條膠喉,連落部fit test機度
你戴咗n95之後就開始郁嚟郁去
部機會分析你郁緊嗰陣keep唔keep到氣密
再gen份report出嚟
普通人要check氣密就試下戴咗口罩之後
用雙手包住啲邊位
然後用口鼻呼氣
睇下邊位有冇氣出
如果冇氣出就算fit
算係冇辦法之中嘅辦法
youtube有片教點戴同除n95
同普通口罩唔同
建議大家睇咗佢,學識點戴先
其實係咪要日日換
條數都CUM計..
冇做test 咁正常應該買中定細size好啲?
病左條數仲Cum計
咁你要問吓自己覺得你條命值幾錢喇
日日換啊要
唔識帶(冇做吸氣呼氣測試)/唔啱面形同普通口罩冇分別,仲辛苦 d tim。 當然你可以撞手神帶得好既
兩個普通手術打孖會唔會好過一個
窮能冇人權
Oh shit 入咗幾盒添
8蚊個
唔日日換戴翻個有細菌既口罩
我覺得瘦嘅男人/女人可以試咗1860s先
如果太緊先試1860
睇下自己塊面大唔大啦
普通口罩洗手已經 ok, Sars 同大部分流感都係 contact 或者 droplet 傳染,用普通外科口罩勤洗手就 ok 。 當然,唔肯定新病係唔係同 sars 一樣傳染既方法。

airborne 既病例如肺結核先要用 n95. 但係 n95 要做 fit test,如果唔係同冇帶冇分別

推比更多人睇到
康城邊到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞