各區N95報價 (口罩emoji)

572 回覆
200 Like 10 Dislike
痴線一樣都係n95, 咪聽佢up
9010 9010v 係摺到既口罩
8210 8210v 係摺唔到一個既
有v 字代表有呼氣閥,呼吸會暢順d
1860 係醫用既n95
一樣都係n95
9010 9010v 係摺到既口罩
8210 8210v 係摺唔到一個既
有v 字代表有呼氣閥,呼吸會暢順d
1860 係醫用既n95
大家幫手宣傳下,ig,fb,tg,Twitter 同你身邊既朋友。

推上熱門

[行動] 教協「無懼白色恐怖 堅守教育專業」教育界集會
https://lih.kg/1808350
最低消費要有N95, 你想安心啲既話可以買P100既
不過講真, 2003年全部醫護有曬眼罩保護衣物有曬P99 or above甚至有啲有PAPR都中招
所以其實呢啲野同買大細冇分別, 時運高既乜都唔戴就咁行出街都唔會有事
指數字愈高分別就唔同
保護性高啲
屋企樓下搶錢15蚊個
痴撚線邊個買
P100係唔係豬咀黎?
邊到
邊度有1860s賣
想問下8511同8210有咩分別?
買邊款好啲?
當年唔係普通醫生口罩都得咩唔擔心自己但擔心屋企人啊
到底咩口罩先得
將軍澳
8210 $8/1
唔夠錢係身淨係買咗20個
今次仆街了
兩個condom 打孖會唔會好過一個?
口罩係隔飛沫,唔係直接隔走病毒。
例如流感就可以靠飛沫傳播,戴左口罩就隔走一個病毒來源。
政府個網係咁寫:
傳播途徑

「沙士」主要透過人與人近距離的接觸,通過患者咳嗽或打噴嚏時產生的呼吸道飛沫而傳播。當患者的飛沫附在周邊人士的口、鼻或眼睛的黏膜上時,就有機會傳播病毒。病毒亦可間接地經雙手觸摸被污染的物件表面後,再觸及口、鼻或眼睛而傳播。
https://www.chp.gov.hk/tc/healthtopics/content/24/47.html
SARS 一般認為係透過飛沬傳播,特別係人與人的近距離接觸傳播。
當然有部分研究顯示存在空氣傳播的可行性,但現階段然具爭議。

另外SARS病毒雖然細,但佢基本上係靠依附係飛沬到,所以一般N95普通市民夠做架啦,但當然唔代表100%防護,但絕對無你講到差距咁大。
如果冇記錯,呢隻設計就係當n95用,但係比傳統n95更加貼面同透氣

利申: 好耐之前試戴過,但係唔知有冇記錯

3M香港行貨-韓國製-
地盤物料採購價$100/盒
有興趣留tg
原箱6盒,仲有6箱

地盤準備收爐所以停左採購
原箱8盒先岩
2024年到期
但$70得5隻
可唔可以洗完循環再用
你可以試下
佢好似係即棄㗎喎...同手術口罩差唔多質地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞