交通銀行前首席經濟策略師羅家聰 將核突嘢真實寫出來

294 回覆
1069 Like 8 Dislike
獨立推上頂置位
他也沒啥改變
啥你老母咩垃圾記者
咁佢寸得起
Pushhh
黃色經濟學
香港人寫照係你唔逼我埋牆角, 我點會同你攬炒, 揾食兩個字一直都係香港人生活信念, 藍同黃無非就係你覺得畀中共已經逼到就快死, 所以要反抗, 定係根本感受唔到畀中共逼, 反抗黎做乜
所有香港專業人士都係靠講真話同面對事實搵食
包括醫生,律師,測量建築,會計財經等等
依家全部要為政權服務唔準講真話
所以對行業同對社會都好大威脅
你就人如其名, 小心索得多變痴呆啊你
Push
自己人
台灣定大陸阿,你自己都未分到
從一個經濟分析師的角度看,他覺得香港「唔係好衰」,「零售餐飲差一點而已,但overall只是縮幾個巴仙。第四季會差過第三季,現在負三(第三季GDP按季跌3.2%),第四季可能負五、六。但明年第一二季應該差唔多,不會更差。」末日博士沒睇得太淡,跟政府的算盤有差距。他說,只有國際環境衰退,才會拖累香港,原因是本港經濟的主命脈是專業服務,「出面衰才會跟住衰」。

距離攬炒仲好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞