自己整合各種警察審訊方式,請大家睇下,即使自己被捕都知人地用緊咩手法引你自爆

1073 回覆
2736 Like 13 Dislike
以下為係醫院遊歴,習得popo chok 料心法,在此分享

車上見聞

第一招:
疲勞轟炸 係車上chok你料,不斷問你咩事,chok到你傻,就好似層壓式推銷咁,不斷疲勞轟炸。

第二招:
大鳩你:係白車上面條友chok 唔到料,就call左個大啲嘅大鳩你,話你再講唔到咩事,就只可以聽對家講嘅嘢,對你可能不利。你唔講個人資料就話你拒絕提供資料,想用激將法。

第三招:
傷你自尊,話你浪費大家嘅時間,快啲講完對大家有好處,唔好阻住佢地做嘢,又話你扮嘢。又話你去醫院無用㗎,最後咪又係警察做返嘢。

白色高㙮篇
除咗車上三招,仲有其他流派,特此紀念。

第一招: gd cop bad cop, 有經驗嘅popo會大鳩你,話你再唔合作,就拉鳩你,講啲罪名嚇怕你,然後就話要向大sir請,跟住就另外一個 popo就同你講,啦已經幫你爭取到最好㗎啦,機會過咗就冇,唔係唔想幫你,大家都唔想咁麻煩,都係想件事好姐,個d廢話啦。 總之好仔唔當差。

第二招: 講道理,同你講話你依家咩都唔講你好蝕底,陣間又要被錢啲律師賺,你不如早啲講好啲。
我唔係針對邊個,不過佢哋又唔讀書,佢哋講嘅道理真係尸吊都廢鳩事。

第三招:數量壓制,popo見你咩到唔講,就會開始call 馬,務求被壓力你。嚇你等你驚,要你快撚啲認左佢。佢哋可以由1個唔夠講,到2個,再到4個,之後9個咁招呼你。但千祈唔好比佢哋大到,好似上面講,一怕一講,本身唔使坐,最後監都有得你坐。
721 811 831 101 1111 1112 1114 1116 1118
Push
要學
Pish
虐待式真係最撚慘
唔小心搞死左仲要無人知
Push
笑撚左,捉你地返差館之前叫你地雙手擺頭跪足2個鐘咁快唔記得左呀?咁叫洗底?
無一個無辜
push
我無野講!!!!
班狗會用任何形式叫你開電話

1.影相
2.通知你屋企人你被拉
3.熄機
4.打電話
5.攞資料

仲有佢哋會扮好人向你攞料 (我可以講之前有人講佢哋返到去嘅態度好好係真嘅)

佢哋扮同你傾計嗰陣會特登搵啲嘢跣你
eg.你見到我哋嗰陣有冇同返你啲手足講?

好似上面嗰條咁,你話有啫係認為你有份

如果識心理學嘅人,應該知道要扮跟佢思路,實際上永遠都打唔中佢要嘅紅心,等佢覺得你合作,但係佢又搵唔到料chok你,先唔使受咁多苦

但係普通手足如果心思唔夠細密,用依個方法好易中伏,所以盡量唔好講嘢,問你咩都唔好答,(唔suggest嘅係你可以扮關心佢,問下佢平時做嘢辛唔辛苦,但係關於你被捕嘅所有嘢都唔好答) 我冇嘢講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞