自己整合各種警察審訊方式,請大家睇下,即使自己被捕都知人地用緊咩手法引你自爆

1073 回覆
2736 Like 13 Dislike
首先,如果你唔太想記,甚至連睇都無時間睇,請你記住兩句說話

心裡:「警察講既每一句說話每一隻字都帶有目的,和應隨時會害死自己」
口裡:「我無野講」

— 好警察壞警察(Good cop / bad cop)

2個警察審你,A扮壞人,B扮好人,
  A會狂兇你,侮辱你,鬧你,得罪你全家人,
  B會保護你,哄你,扮你朋友,想得到你信任,
  你心裡自然覺得B係好人,所以會向B自作招供,然後自己坐監。

— 身同感受式

1~2個警察審你,事先查你底,套用你既以往經歷作故仔,
  令你感覺自己有「相同經歷同路人」,覺得佢可以信得過,
  然後閒談中因傷心事而情緒漸失自作招供,然後自己坐監。

— 囚徒困境

有多個被捕人士,輪流或同時間各自隔離獨自一人受審,
  警察將混合多種方式針對唔同被捕人士,
  如:向Y講:「Z已認罪,你無事你走得啦」,然後因懷手足兄弟情而自爆,
    向Y講:「Z已認罪,你認左有幫佢,我幫減你少少刑啦」,然後自爆,
    向Y講:「X,Z都指證係你做,你認左佢就減你少少刑」,然後自爆,
    向Y講:「佢地全部都認曬罪,見佢地認罪幫下佢地減刑,你呢?」然後自爆,
  綜合黎講就係運用「唔知其他手足口供」既情況用各方面撬你把口,一開口就自己坐監。

— 各種不合理對待

冷氣室,焗爐室,污髒房,唔比食飯,唔比睇醫生,唔比見律師等,
  呢啲大家聽得多,但係警察眼中,呢啲只係一種審訊既方式,
  被捕人士因受不住困係惡劣環境或自身久佳狀況,想走出去,繼而自爆,
  換黎兩日安樂,十年坐監。

— 精神侮辱式

女既話你係雞,男既話你係鴨;一直以侮辱既說話傷害你既精神,
  直至令你既精神崩潰,令你精神錯亂期間亂咁講野,話中可能自爆,
  然後自己坐監。

— 密室隔離式

獨自隔離你一人,四面密封,牆無隙縫,
  隨時間過去,令你自然產生焦慮感及抑鬱感,
  加上現今人人機不離手,無人傾計無機傍身令人更加焦慮,
  最後因為忍唔住想走出去,繼而自爆,然後自己坐監。

— 兇惡靠嚇式

唔定時唔定候,無神神兇你,
  如威嚇搞你家人,搞你朋友,知你住邊,知你幾時做乜做乜,叫你醒定啲,
  令你對「未知的恐懼」產生害怕既感覺,繼而覺得「與其驚一世,不如坐十年」,
  繼而自爆,然後自己坐監。

— 唔比你訓式

顧名思意,唔比你訓覺,你一開始想訓或者訓無耐就叫醒你,
  循環多次後,令你唔夠訓精神錯亂而亂講野亂簽野,
  或最後敵不過睡意,繼而自爆,然後自己坐監。

以上係自己唸到既各種「非物理暴力」既方式去搓你入罪,「物理暴力」方式我就唔列舉了,因為

黃色經濟圈的障礙
https://lih.kg/1801188
有人唸到其他,請繼續加上去,比手足知道識應對
推 多謝分享
有用請幫推同Share出去,麻煩咁多位
好L仆街
實用po留名
呢班真係全部都無人性既畜生
推!
Tui
有,近牌對住和理打演好人牌,唔知真假。
呢個要推
有用post
實用Post
警察冇人個係無辜
每句說話都有目的
識少少基本心理學既都知,特登同人講「平時我地就咁做野既」,明顯好想人地知呢件事,咁想人地知即係扮出黎既啦

利申唔識心理學
Push
堅持曱甴冇一個是好心的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞