Peas international(63)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
不要
On9 比人屈係狗
反串都唔識 都唔知有冇讀過書
你又喺ig同人開戰?
# 曲線要講明
喺連登扮軍師講嘢比人屈
我前面加咗 之後啲人又會講xxxx
算鳩數啦連登 留番啖氣仲好
連登有人咁講 出邊都有 唔好以為淨係得連登係咁
算啦而家周圍都係咁 你講完人哋唔聽自己又要勞氣 慳番啖氣仲好
少年,你太年輕了。你以為網路世界上真的有那麼多人回覆你的帖子?其實都是連登仔回的,不然我再換個ID發同樣的話給你看。
少年,你太年輕了。你以為網路世界上真的有那麼多人回覆你的帖子?其實都是連登仔回的,不然我再換個ID發同樣的話給你看。
粗口可以破壞社會安寧
邊個講的
onl99
《我睡了一覺,卻上了保費的 一課》

我躺在床上看連登的膠po,睡意朦朧,我便閉起雙眼。心裏想著:睡個一小時就好了。

畫面一轉,我便到了一個大本營,突然有一個隊友向我報告有一班mk準備攻佔這裏。我拿起了激光槍跟隊友說:「頂住,我嚟緊」,不久後激烈的攻防戰開始了。我們好不容易才把敵人推回我們家門口,敵軍突然之間撒退。「小心佢哋回馬槍」我說。

我迫不得已召喚路西恩去出理隊方放的小兵,因為兵仔數量極多。正當我用路西恩攻擊小兵時,我心裏寒了一寒,因為我不能接鍵盤上的Q去清理兵線。

就在這時候,一名挺漂亮的大姐姐拿著一支飲管跟我說:「你試吓將支飲筒插落個c掣度」,我照著她說,把飲管插進c鍵,可是怎樣也好,都插不入去,試了千次萬次後終於成功了。她摸摸我的頭說:「熙仔你真係好叻啊,好多人都會因為失敗而放棄,你要記住咩事都好我會陪住你,唔好咁輕易就放棄,知唔知?」

我點點頭回應,她微笑後便消失了。望回兵線,我發現有一大堆新年餘下的利是封幫我擋住。可惜那一群的mk回到防線前,並嘲笑我們:「玩得咁廢就唔好玩啦」然後又開始新一輪的進攻。

好景不常,最終我們還是敗於mk仔,場地一剎那就由科幻的外太空基地轉到一間非常之明亮的課室。牆上佈滿了聖誕裝飾,你會在這裏意外地感受到一份溫暖。班上坐滿了隊友和敵人,場面的轉動沒有阻止他們的言行舉止。

課室門外站了一個身型龐大,頭髮稀疏得像小草園,穿著西裝的男子。他走了進來,那一群mk便開始把欺負的目標轉向他。

我的視覺突然轉向西裝男子,「你哋咁樣做有咩好處?」「我」問,「關你撚事咩死肥閪」一名金毛mk說。「我」衝了過去用啤酒肚頂著他「你要搞就搞我,唔好搞鳩班細路」那一群mk靜了,全部都因「我」的氣勢而嚇得聲若寒蟬。接下來就是「我」發揮的時候了。「我」給一個粉紅色頭髮的mk妹打了一巴掌說:「比?點解要比較?每人對各方面有唔同能力,比嚟冇意思」

「我」走到一個很胖的女生旁邊,對她破口大罵「笑人?你有咩資格?不如換我嚟笑鳩你,睇吓你有咩感受?」肥妹說:「你咁樣係唔會令到我驚㗎」「我」的努氣一秒之間提升至上限。「你而家好撚勁咩?你只不過係啲以大欺小嘅垃圾嚟咋,見到啲勁嘅就含撚含到雪雪聲」

說了這一句後我的視覺回到了真身,西裝男走了過來「阿熙,今日我就幫咗你,以後見到不公義嘅時候要幫返人」我輕輕地說了知道後,mk仔死死氣氣地散去。

但是這樣沒有消除我的內疚感,「對唔住大家,最衰都係我搞到你哋咁」,意想不到的是隊友們沒有責罵我而是說「傻啦,盡咗力就夠喇」

我的意識漸漸地回到了現實世界,我決定把這一個奇怪的夢分享給青豆們。但當我想到其實不是太多人對這故事感興趣後便打開了連登打了這故事出來。
應該係 遇到不公義嘅時候要企出嚟*
保貴 on9自動揀字
wtf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞