香港民族成形 而家差支國旗

513 回覆
935 Like 72 Dislike
你係唔肯承認歷史
事實上冇英國就冇香港
沙特阿拉伯係🇸🇦
點解唔得﹖So far 只有呢支旗大家會帶出來抗爭。
最撚憎就係支英國米字旗, 同我收撚返埋佢
成班英國佬自以為好識玩政治, 面對中共就形同過街老鼠, 靠佢地就食得屎, 講到尾佢地只為本土國民服務, 香港人有無自由民主佢地根本唔會理
講咗幾耐咪撚用洋紫荊
洋紫荊冇得自我繁殖㗎
個寓意好不祥
事實上係當年香港班人話要民主回歸
國旗黎講太複雜
唯一出路
依張靚
不過要拎走獅子既王冠
Falkland Islands,同阿根廷打咗場仗
同埋Gibraltar

都要當年嘅人肯爭氣先得
1997年後由工黨執政的英國政府被指通過秘密談判試圖將直布羅陀交還給西班牙以博取歐盟的好感[8],直布羅陀在2002年舉行了公民投票,對由英國與西班牙共同管治該地的提議作出表決,但最終該提議卻被比率高達98.97%的反對票否定

2016年的英國去留歐盟公投,直布羅陀96%選民選擇留在歐盟,引發西班牙再次對其主權申索主張。西班牙外相加西亞-馬加略(José Manuel García-Margallo)表示將尋求與英國共治直布羅陀,並最終全權管治直布羅陀。唯直布羅陀首席部長費邊·皮卡多(英語:Fabian Picardo)(Fabian Picardo)隨即否定加西亞的説法,指先前的地方公投已反對共同管治,強調「不存在任何有關直布羅陀主權會談的空間,連會談的會談對話也不可能」,呼籲直布羅陀居民無須理會。
第一張由洋紫荊進化,進化idea好好

理由:這不只是黃絲旗,而是包羅香港各政治理念人民之國旗,有開放多元之義(黃佔多),意涵更豐富深厚。
我都第一下諗到呢個
點會因爲你加個圖案就比你埋堆入英聯邦
聰明仔,你搞埋國旗立國,即時變內戰。外國係唔可以插手架。天才
意思係我地唔會被動等未來
而係主動創造未來
只有核心既根(基因)係永不變改
真係畫唔到但有個方向
「黎明來到 要光復 這香港」
國旗嘅顏色係咪應該以鮮色或者比較光嘅色為主?
因為我係香港人黑暗左好耐 國旗嘅主色應該以依種顏色去做主調會比較合適?
至於國旗入面嘅嘢就獅子山
藍絲+抽氣扇
不過人地沙特寫既係真主偉大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞