[桐人繼續訓足成季] 刀劍神域 Alicization War of Underworld 討論區 (2)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
留名
我地啲民間記者會咪都係咁上下,算可以啦。
乜YUI似TOP DOWN咩,佢完全唔似係某類功能SPECIFIC 的AI WO.....
睇呢套野心情真係複雜,我地而家必須靠美國,但佢呢套明顯反美。
敵人既敵人姐
但無可否認連google都要跪底be evil
真係有d咁既技術咩國家都會想要啦
雖然我覺得日本咪又係軍事用途先整海龜出來
yui 50步笑100步
其實個故事唔係差阿,滅世設定 + 不被理解的救世3人組,
只係動畫太小描寫、太小著默STORY TELLING/畫面STORY TELLING太差掛,我無睇小說,但小說入面應該係寫得絕望好多?
但睇動畫真係FEEL唔到

重有最正的設定當然係UW呢個世界的人同真實世界的人交流產生的火花啦(其實真係講緊UGO ALICE 同桐人,依家重有阿C娜),所以故仔真係唔差但....
UW獨立睇係唔錯

不過大家對SAO已經有哂概念, 有少少膠味
四點幾都咁多人online
寫UW既時代川原點會諗支國會做呢啲咁高技術野
支國只會有憤青玩家
昔會員啊直終於出場了
姐係中國同韓國玩家以為自己伺服器比人搞?
我覺得條友吹水
話比日本仔霸哂成個vrmmo遊戲業 跟住美國佬同中擊整左個vrmmo(姐係uw)比日本仔hack左 而家屠緊美中擊玩家 跟住吹雞入去打架仔

美軍
最尾黑影個個人 邊個嚟
自衛隊it狗有冇咁廢
11 gif

姐係日本外掛打美中韓+美國外掛?
美國連去日本肯定好高ping
普通VR device點入要scan 搖光既uw?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞