[桐人繼續訓足成季] 刀劍神域 Alicization War of Underworld 討論區 (2)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
佢地講事實 連首席cosg enako都cos c奶唔cos牙直
有無人覺得今集背景音好大聲
J 出血
詩乃都入場,最後會唔會搞到全個SAO世界都入晒場?
點止肉盾咁簡單
Who?
啱啱開始睇呢一季,見好多巴打都話呢季拍得差,我無睇原著,但我覺得單論故事其實係寫得幾好喎,探討AI同人嘅分別而嗰故仔推進係有層次嘅,不過係動畫表現得差。

今季刀劍同鬼滅嘅動畫係一個好例子,一套本身故事好但動畫化表現得好差,另一套其實嗰故事好普通但係動畫化表現得好好,可能係刀劍skip曬主角內心獨白但鬼滅有嘅分別,證明動畫化唔係就咁將個故仔平鋪直敘拍出黎咁簡單。
詩乃
佢用技會唔會好似亞絲娜感有副作用
刀劍故事好唔好見仁見智啦
只不過係設定好 我一開始都幾期待
之後咪又係sao式劇情
其實係應該UW前部分做年番慢慢講清楚d設定
後面打就唔洗扛下停下講設定
搞面空洞 後面冇左前面感情敘述 又打打停停
咩都唔到喉
肉便器
試下唔好用腦睇劇情, 享受下d音樂
大概第幾分鐘
成個underworld based on seed 。 可以隨時轉game, 死左就唔可以用返原本ac 囉
其實係完全無張力 無諗過鋪排
data base果套幾正,有高潮位,有講故位,有日常位
感覺 Wou後期川9 開mood9寫
根本係
當年佢後期好似寫緊加速世界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞