[桐人繼續訓足成季] 刀劍神域 Alicization War of Underworld 討論區 (2)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
其實ALO 唔計level, 只要將最主要寶物同錢交低俾dummy acc, 只係帶強武強裝入去,無左acc 再練過都唔係難,跨game transfer 都唔係full transfer la, 佢地未必mind.

係痛嗰下
反而我覺得有痛楚感覺幾正
好似本身ALO嗰啲都會痛, 但減輕咗好多
UW就同現實一樣咁痛
第一集桐狗俾哥布林斬中都痛都乜招都出唔到
瞓醒食啲嘢, 得閒無嘢做又瞓返上床Link Start
諗起之前桐狗同精靈王打

精靈王話「呀!好痛呀」, ALO 班人真係未必頂到
我諗如果有心理準備桐人應該唔會出唔到招 果時佢係無諗過UW係同現實相同感覺
靠裝去彌補人數差距 技術其實都差唔多
三四千人着勁裝去打三萬垃圾裝
一開始已經係知爭唔贏 叫春叫足成首歌
呢個係動畫誤導
小說有講佢同ugo旅行果陣有特登嘗試受傷防止硬直
結果廢青係失敗嘅
打admin俾劍骨斬一刀,就算俾cardinal回返滿血都無用
完全係加速世界果邊嘅zero fill
所以企定定睇住cardinal俾admin電死
再睇住ugo狗衝埋去自殺
最後要愛麗絲衝出嚟想幫佢擋劍,諗返起公廁幫佢擋劍先醒返
但係心理質素依然係垃圾
俾admin破解晒d技,又zero fill
要半死ugo用自己d血上buff先又醒返
跟住拎左右雙劍竟然唔用星爆
走去用單手劍突刺,結果變成互插斷手
再開埋外掛技劍技連攜,左手出多次突刺先贏
最表現心理質素差嘅地方係同外界通訊
明明害死 cardinal同ugo果個係佢自己
但係一通訊就屌鳩出面

結論係桐狗由始至終都係廢青
打admin個陣唔係用唔到星爆咩
動畫係學園篇桐狗想試五連斬既單手劍劍技斬施展唔到出黎
用唔到嘅原因係無足夠明確嘅想像
因為桐人根本怎少會用5角星斬
打admin果陣都已經用心意變左身
桐人自己都打算用單手劍最高連撃技,唔記得8連定9連
只係出招之前俾admin用太刀單發技破解左
係呢種情況,最熟用嘅星爆點可能用唔到
今集雖然文戲多
但好正
次次片尾一出都覺得好激昂
UW 都唔係玩連擊
玩武器解放
其實最強ai搖光點解唔係yui
可以想像 連擊愈多 心意就要越多
星爆都係有可能自己心意唔夠
打大boss武器解放冇用
愛麗絲我老公
要搵人幫佢頂10秒
UW 設定
想像力越強一刀都斬撚死你
根本唔需要連擊
只要有心空手變光劍
抗美神劇?
遲下桐人訓醒會唔會1下掃唒幾萬美國佬比日本仔打飛機
睇過 但唔記得名
等睇大戰Yuna出黎唱歌俾buff
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞