[Eason in 2020] 陳奕迅討論區(11) - 驚 與 夢

1001 回覆
10 Like 17 Dislike
Eason
正常呀唔係佢fans 嘅只會當佢係另一個劉華,有啲嘢係唱幾多首六月飛霜都補唔返
宜家好似無咗以前好中意好中意佢既果種感覺
佢兩條片不停係咁強調紅館四面台有幾正但係佢自己就已經十年冇開四面
Duo之後全部香港show都3面台
希望唔好好似5月天咁錄定完全唔好睇
唔駛理果班人啦
自己又養唔起人,永遠都係覺得藝人/偽人表個態同佢地自己表態既後果一樣
淘真一有咩平野佢地咪又9衝去買
正常呀,而家咩社會環境啊唔係佢忠實fans真係重有心情enjoy唔同歌手嘅音樂咩?上年有一排自己因為社會環境個人係down到連連登都無心情上,而家又再搞埋啲咁嘅野,真係重好意思同人公開講自己focus喺聽音樂會呢一啲只為個人愉悅嘅事?你唔醜我都覺得醜啦
九成係錄定
分分鐘6am 同5pm係播返同一條片
話live喎,朝早6點室外live,晏晝5點頭半個鐘播返6點果場,之後就半粒鐘室內場live
大佬幾唔開心社會大氣候幾差都要搵嘢relax下架
日日咁辛苦即刻迫自己死啫
想知上年演唱會aeg係咪退曬錢已經
viutv
佢表咗態你扮睇唔到?
有無source
係咪朝早去紅館門口會見到
好想Eason live唱反共三部曲:
六月飛霜,主旋律, 斯德哥爾摩情人
可唔可以將F&D rundown拆返開做2part
朝早夜晚各唱一part
希望呢個rundown 唔會永遠封印
本身幾期待呢個主題
依家香港又做唔到巡迴又做唔到
點解佢唔再入紙12月?張敬軒都再開啦
每節得半個鐘?
鳩估下rundown 半個鐘 + 半個鐘 姐係應該around 10-12首歌

主題曲: 太陽照常升起 夕陽無限好 歌頌 後台

開心/勵志: 今日 我的快樂時代 黑擇明 人生馬拉松 life goes on/路一直都在 歲月如歌

私心想聽: 主旋律 任我行 時代曲 六月飛霜
太陽照常升起應該係鐵膽
隻歌好韓國 唔似台灣啲曲風
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞