[Eason in 2020] 陳奕迅討論區(11) - 驚 與 夢

1001 回覆
10 Like 17 Dislike
好彩仲有Eric Kwok同Jerald
屌你 見到eason出依d打氣歌真係心都離一離

好彩只係唱,唱英文,無好似張學友咁錄段野,或者武漢加油

mv就算啦,唔係eason剪
呢幾年eason好似有一大堆大陸歌
大陸版四季勁撚難聽
佢嗰堆大陸廣歌曲,電影歌都麻麻,
當然間唔中會有啲佳作
我們好正
真係似講緊故事,好有feel
eason呢幾年D歌嘅感情拿捏得好好
其實嗰啲國語歌當係打台灣市場啦
你個comment令我諗返起The Key果首Bonus嘅「同舟之情」......
我嘅國語歌紀錄淨係去到米閃嘅啫,之後嗰啲真係唔係我杯茶,完全無feel我當無出過
C'mon In行內好高評價wor
反而 米閃 同 ? 係幾伏同大路下
C‘mon in 好正喎
Btw 最近隻打氣歌
雖然eason 咁樣都係衰 不過好彩冇張學友咁柒 唱蝗語 成條片剩係show中国醫護 最後仲有段不添亂speech
不過Eason 都係Less Evil 佢ig 雖然都冇話咩多謝中國嗰啲柒嘢 但我都希望佢快啲quit 環球 唔撚洗出呢啲柒野
純粹以廣東流行曲嚟講 其實如果佢都柒埋 咁聽廣東話歌又少咗個選擇
四大天王入面 劉德華 張學友 已經係深藍
係陳奕迅個年代入面 古巨基 容祖兒 楊千嬅 又係藍 如果Eason 都失守衝埋出嚟就真係幾悲哀
我而家成個playlist都係聽黃嘅歌手 例如kolor RB 柏宇 小肥 方皓玟HOCC 多不勝數
但係有時都想聽下Eason 嘅歌 因為我佢嘅歌真係陪伴住我呢一代人成長佢特別在係有好多冷門同有意義嘅歌都好好聽
2023先完約
陳柏宇係黃?
我記得近排騰訊大量入股環球,好似入咗260億? 所以某程度上環球都係中資公司嚟?
好似入股國際環球嘅10%
米閃啲歌唔伏呀,大路可以了娛樂天空快慢都有,小路陰天快樂時光隧道四季圈啲音樂風格都幾少喺佢啲碟聽倒 可能係個封面累事? C'mon in大家有咩推介?
咁都要幫佢兜
c'mon in首首都正
個人最愛之外
奶就奶啦 仲要兜
已經唔係單純奶,係做埋propaganda
公海同fb已經被圍diu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞