[Eason in 2020] 陳奕迅討論區(11) - 驚 與 夢

1001 回覆
10 Like 17 Dislike

Po主有話兒:
你搞唔成演唱會都出返個兩首由林夕填詞嘅新歌 - 《驚》同《夢》呀? 

News:
FWD富衛保險 陳奕迅 Fear and Dreams 香港演唱會 19/20
演出取消公告

《FWD富衛保險 陳奕迅 Fear and Dreams 香港演唱會 19/20》是Eason闊別紅館六年後的首個香港大型演唱會,經連月籌備綵排,台前幕後已一切準備就緒,要將最精彩的演出呈獻給期待已久的樂迷。

但鑒於近日情況,考慮到是次演唱會將於兩星期後舉行,我們實在無法預計和保證25場演出期間的觀衆安全和相關交通配套。經過與合作單位多番商議後,今天沉重宣布取消原定於紅磡香港體育館舉行的全部25場演唱會並將安排退票退款。

這決定對我們來說是極為艱難。除了時間、心血、努力和經濟的損失,我們同時承受近二十萬名觀眾和歌手的失望和失落。由於涉及觀眾人數龐大、申請演唱會場地和演職人員檔期配合等問題複雜,請恕我們無法就改期演出作出承諾。

原定於2019年11月25日起可提取經城市售票網公開發售門票的安排將會取消,已購票人士毋須前往提取門票。有關退票退款安排,我們與有關機構協商後,將於2019年12月18日於以下平台作出公佈,敬請留意:

1) ESL Ltd Facebook專頁 (www.facebook.com/ESLLtdOfficial)
2) 陳奕迅官方網站 (www.easonchan.net)
3) Universal Music Hong Kong Facebook 專頁(www.facebook.com/UniversalMusicHongKong)
4) UM Webzine Facebook 專頁 (www.facebook.com/umwebzine)
5) 城市售票網網頁(www.urbtix.hk)
6) 香港體育館網頁(www.lcsd.gov.hk/tc/hkc/index.html)

我們對是次取消深感歉意,請觀眾體諒。我們感激樂迷對Eason一直以來的支持。希望日後能夠再次成功申請紅館檔期,讓Eason在紅館為大家帶來更完美的演出。

主辦機構:ESL Ltd
2019年11月21日

Previous Post:
[Eason in Concert] 陳奕迅討論區(10) - 恐懼與夢想 - 分享自 LIHKG 討論區
https://lih.kg/ahyNMMU
誰又騎著那鹿車飛過
忘掉投下那禮物給我

https://www.youtube.com/watch?v=RJbmHG4pXuA
請推po

【核彈】呢個方法可以防水炮車【行動po求推】
https://lih.kg/1778898

稅局行動宣言:

稅局,納稅人金錢吐納之處。六月以降,香港警隊搬出大量催淚彈、布袋彈、橡膠子彈甚或實彈,一一射向香港市民。購置武器,所費不菲,警隊資金何來?稅款必是一大來源。港人金錢,變作供養濫暴警隊的薪水,變作不人道武器還於港人之身,這絕非稅款的正當用途。政府無能,特首執拗難以平息民憤,何解需公帑埋單?

香港市民安分守己,繳納血汗金錢;今民意所指為五大訴求,政府乃人民公僕,理應善用公帑以平眾怒,藉稅款促進訴求之達成以撫民心。然林鄭政府恣意調用港人金錢,屢行政治操作,維護腐敗議會,投稅款入朽壞警隊之血海,廣大市民如何甘心將夙夜辛勞所得,雙手奉上予這毫無公信力的政府?

我等市民將一連三星期到稅局抗議,以示港人之怒,不到五大訴求悉數落實一日不熄。

https://t.me/revenuetower87
https://t.me/tax87
你搞唔成演唱會
都出返個兩首
由林夕填詞嘅新歌 - 《驚》同《夢》呀?
邊到有消息有依兩首歌?
一早都話唔好cancel.
搞到依家咁. 唔上唔落.

11月21號公佈話取消.
退錢搞搞5個月就好心就退支票俾人.
退落credit card 比人又要迫人洗錢先拎得返d錢.

齊齊推到退支票+退手續費.
上個Po某會員
支持
lm
唔上唔落?
主辦咁樣安排擺到明食住你地啦
洗撚理你地感受咩
咪繼續鬧囉,反正出年年尾再開咪又係爆場
手續費唔退,一張32,四張128
唔退手續費真係好仆街
陳奕迅先生係唔係完全唔出聲啊, 而家好似自閉ㄧ樣, 謝絶晒ㄧ切公開場合
佢有出席下啲代言活動嘅
呀叔我飛都未見到搶撚左成個朝早
收我手續費都算啦 而家取消唔退返比我!?
宜家為左果幾廿蚊屌哂鬼果D,如果主辨商最後都係唔退手續費
你地出年係咪罷睇唔搶飛呀?
打咗去aeg到問. 郵寄費 $35會退. 手續費 100%唔會退. 佢話購買個陣個條款寫到明如果取消的話, 手續費係唔會退.

之後打咗去消委會. 消委會話如果夠數量的話可以開files投訴.
大家記得打爆 29292222去查詢. 之後會叫你地email 購買記錄比佢地.
退郵費就公道。
手續費唔應該咩都唔退,至少我未見過張飛 ,應該退返部分
點都係唔公道架啦. 用家買到靚位個d真係好慘. 應該下次有反個優先購買權
無補償方案就點都唔公平.
我諗我下次未必再爭飛
係先好講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞