[Eason in 2020] 陳奕迅討論區(11) - 驚 與 夢

1001 回覆
10 Like 17 Dislike
大部分都係台灣人,香港fans繼續扮睇唔到
做實事幫手足
批鬥藝人

大家繼續係咁,香港一定贏係中共手上
公售 31號退咗未?
好多年前Youtube鎖片都已經係用普通話拼音出歌名, 有時channel啲音樂用意唔係畀我哋聽,而係比sound track youtube方便detect鎖片,唔止環球間間都係咁,可能係因為得英文字方便佢出版權聲明之類嘅原因
咁都叫批鬥
no show咁耐已經unfollow曬YT FB
收藏o既廿幾張專輯都準備可以剪
反正大家都係針對佢本人,多過針對佢背後嘅人
老實講,喺呢度啲fans有啲可能都幾難受,上面好多都睇倒亦都知係有啲問題,但話曬支持咗自己偶像咁耐,有自我防衛嘗試嘅意識扮聽唔到或者係諗一啲理由幫自己嘅偶像開脫,情緒上嚟講其實好正常, 唔通你想啲支持咗他咁耐嘅人大巴大巴車落去咁精神分裂咩但亦都唔代表所有fans睇唔到又或者完全認同偶像做嘅嘢, 長期咁做一啲大眾唔鍾意嘅嘢遲早人氣會下滑fans會離開

今次呢單嘢我相信Eason已經衡量曬所有嘅利弊先決定接唔接呢單job,結果係點就由佢自己承擔啦
作為eason多年死忠
佢係點都心照啦
未係一個唔鍾意講政治嘅大愛膠囉
佢細個細個出身中產背景就係咁
冇期望過佢係黃
所以從來都冇失望
Btw隻歌冇放係自己YouTube channel
剩係放係香港同台灣環球
都係公司嘢啦
講返啲正經嘢
喺佢潛返入水之前唔該退咗錢先好唔好
睇返首歌
編曲填詞有Eric kwok同Jerald份
垃撚圾 unfol hocc就知佢咩取態啦,成班盲粉仲要兜,轉個頭又嗌光復香港,好撚嘔心
駁唔到
幾時既事?
想問下有無人fans club退左錢的?
我收返退錢啦
今年年頭 應該係驚比支那畜見到佢有fol hocc
因為雞容之前有like hocc po比班支那畜發現
明明上年年尾仲喺hocc開show個po留言
講錯 係前年
自從ellen過咗身,單春就有fol hocc
垃圾
以前仲同hocc friend過夾band,而家...
"不知你是我敵友 已沒法望透 被推著走 跟著生活流"
有無人覺得4月30之前,佢會退唔哂啲錢
Eason會出現喺奶共WHO主辦嘅全球抗疫演唱會係時候同蔡依林live多一次fight asshole對本身嘅歌迷造成二次傷害啦 你敢再嚟多一次嘅我下定決心戒聽eason
咁係咪呢個list所有人都唔聽.. 全世界都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞